Papír a tisk knihy zdarma vyhrál komiks B jako běžec Jindřicha Janíčka

Jindrich_Janicek_Stránka_01
Proběhl už druhý ročník konference Book in Progress, v jejímž rámci mohou autoři představit své rozpracované knihy a vyhrát papír a tisk své knihy zcela zdarma.

První místo v letošním ročníku soutěže Book in Progress, a tudíž papír PERGRAPHICA ® a tisk zdarma od společnosti Quatro Print, získal Jindřich Janíček se svým návrhem na souborné vydání komiksů B jako Běžec. Druhé místo obsadil spolek Architektura 489 a jejich knižní projekt KULTURÁKY mapující české kulturní domy, který představil Petr Bláha.

Kulturáky

Stejně tak jako druhý v pořadí obdrží i soutěžící na třetím místě papír od společnosti PERGRAPHICA ®. Tím se stal Petr Bureš za galerii Berlínskej modej, který prezentoval publikaci o české progresivní výtvarné scéně v uplynulých deseti letech.

Model

Speciální cenu udělila porota Tereze Štindlové a jejímu ZOO INDEX READER, která tak získá konzultaci a pomoc s vydáním knihy od nakladatelství Paseka.

Zoo Index Reader

Do letošního ročníku soutěže Book in Progress se přihlásilo 101 knižních projektů. Po důkladném posouzení vybrala odborná porota deset finalistů, kteří své projekty představili v rámci konference 23. listopadu živě přenášené z Centra architektury a městského plánování.

„Vážíme si všech knih, do kterých jsme měli možnost nahlédnout. V rámci našeho výběru finalistů jsme se pak snažili podpořit spíše menší projekty a nakladatelství. Akce typu Book in Progress vnímám jako velmi důležité pro rozvoj diverzitní a živé kultury. Díky téhle podpoře mohou vzniknout i menší nezávislé projekty,“ uvedla předsedkyně poroty, grafická designérka a umělecká ředitelka Studia Najbrt Zuzana Lednická.

Kromě soutěžní části nabídla celodenní online konference zajímavé přednášky o tvorbě a vydávání knih. O své know-how se podělila například literární dokumentaristka a průkopnice self-publishingu v České republice Barbora Baronová, výtvarník a grafik Martin Mulač, vítěz cen Czech Grand Design 2019 Jan Matoušek nebo Jiří Brynda z málonákladového tisku knih pro samonakladatele.

Záznam konference je možné zhlédnout:

Doporučení:
Share

Napsat komentář