Zahrajte si o prognózu osudu demokracie

tyranie-audiokniha-perex
Připomeňte si dvacet historických příkladů, kdy svět zasáhly těžké časy, a naučte se díky nim, jak odvrátit sílící hrozby dnešní doby. Nevzdávejte se svých práv a svobod, nevěřte všemu, co si přečtěte, a především se nenechte zastrašit.

Kolaps společnosti není sci-fi

Jaký bude osud liberální demokracie?

Tuto otázku si klade jeden z předních intelektuálů současnosti, historik Timothy Snyder. Dvacet lekcí z evropských dějin 20. století ukazuje, že kolaps společnosti, demokracie a morálky i naše osobní selhání v podmínkách politických krizí nejsou nic nepředstavitelného.

Naši rodiče a prarodiče, vedeni iracionálními mýty fašismu, nacismu a komunismu, budovali zdi proti znepokojivým globálním hrozbám. Určitě nejsme chytřejší než oni, máme však výhodu, že se z jejich zkušenosti můžeme poučit a nastupujícím tyraniím včas vzdorovat. Podle Snydera je k tomu teď, v podmínkách současného politického vývoje v Americe i v Evropě, ta pravá chvíle.

 

Tyranie: 20 lekcí z 20. století

Autor: Timothy Snyder

Vydalo: vydavatelství Audiotéka.cz
Interpret: Jan Szymik
Překlad: Martin Pokorný
Délka: 2 hodiny 31 minut
Vydáno: 5/2020

Přečtěte si více o audioknize Tyranie: 20 lekcí z 20. století, kterou do soutěže věnovala společnost Audiotéka.cz. A nezapomeňte si také poslechnout krátkou ukázku.

audiotekaCZ_logo

Audiotéka.cz nabízí audioknihy v elektronické podobě, které je možné nakoupit a poslouchat přes aplikace pro mobilní telefony nebo web www.audioteka.cz. Mobilní aplikace jsou dostupné pro platformy iOS, Android a Windows Phone. V nabídce Audiotéky najdete přes 2500 titulů nejrůznějších literárních žánrů i audioverze populárních časopisů Respekt a Forbes. Služba Audiotéka je dostupná také na Slovensku a v další desítce jazykových verzí po celém světě.

 

O autorovi

Americký historik Timothy Snyder se věnuje dějinám střední a východní Evropy se zaměřením na holokaust. Získal doktorát na Oxfordské univerzitě, působil v Paříži, ve Vídni, Varšavě a na Harvardu, a nyní je profesorem historie na Yaleově univerzitě. Jeho knihy získaly řadu mezinárodních cen. Žije New Havenu v Connecticutu.
(Zdroj informací: společnost Audiotéka.cz)

 

Vyhrajte audioknihu Tyranie: 20 lekcí z 20. století

Jak důležité je nevzdávat se svých svobod dobrovolně a ve chvíli, kdy se objeví první náznak hrozby? Proč bychom neměli věřit všemu, co je nám naservírováno? Na tyto i další otázky vám odpoví audio verze knihy amerického historika Timothyho Snydera. Ten vybral dvacet příkladů z evropských dějin 20. století, z nichž některé si mnozí z nás pamatují na vlastní kůži (například vládu jedné strany). Na jejich příkladech zanalyzoval hrozby moderní doby a nyní si můžete poslechnout jeho rady, jak těžkým časům, které s sebou přináší, čelit, nebo jim přímo zabránit. Naučte se mimo jiné nenechat se snadno zastrašit, a připomeňte si, jak jednoduše se pod tíhou strachu stávají z lidí snadné oběti pro manipulaci.

Ve spolupráci se společností Audiotéka.cz vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou audioknihu Tyranie: 20 lekcí z 20. století vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o audioknihu Tyranie: 20 lekcí z 20. století
probíhá od 25. září do 8. října 2020.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 audioknihy Tyranie: 20 lekcí z 20. století

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTyranie: 20 lekcí z 20. století
Audiokniha

Snyder, Timothy

Audiotéka.cz, 2020

Napsat komentář