Pozvánka na cesty

cestovani2
Vydejte se na cesty a neopusťte přitom pohodlí domova. Díky tantře poznáte své spirituální já, prostřednictvím černobílých fotografií proniknete do života židovské komunity a nakonec se pokocháte leteckými snímky známých moravských hradů a zámků.

Tajemná a často kontroverzní tantra může člověka dovést k poznání sebe sama. Knižní vyprávění představuje tantru v její původní hinduistické a buddhistické podobě a nabízí čtenáři možnost vydat se na spirituální cestu plnou rituálů a praktik.

Tantra jako jedinečná a zdánlivě tajemná cesta k poznání sebe sama.
Tantra je tajemná, provokující, těžko uchopitelná, kontroverzní, velebená i hanobená, ale především jedinečná, působivá, svobodomyslná a účinná cesta k poznání sebe sama a našich možností.
Kniha Příběh tantry je spojena se vznikem stejnojmenného filmu, představuje tantru v její původní podobě hinduistické a buddhistické, dotkne se i současné neotantry. Ve spirituálně pojatém cestopisu nahlédneme do mocných i bizarních tantrických rituálů a praktik v Indii i v Tibetu, poznáme významné osobnosti a jejich tantrický příběh, navštívíme místa, kde tantra žije od nepaměti. A mnoho dalšího.

Ukázka z knihy

Tantra – tajemná, provokující, těžko uchopitelná, kontroverzní, velebená i hanobená, ale především jedinečná, působivá, svobodomyslná a účinná cesta k poznání sebe sama a našich možností. Nejen starověká delfská věštírna zdůrazňuje poznání sebe sama jako prostředek poznání všeho. V Indii se tak děje velmi systematicky po tisíciletí, proto mě její duchovní poznání vždy přitahovalo, nacházel jsem v něm více odpovědí ­ než v domácí kultuře. (str. 11)

Pribeh tantry

Příběh tantry

Autor: Viliam Poltikovič

Počet stran: 312
Vazba: vázaná
Formát: 165×235 mm
ISBN: 978-80-7565-711-4
Doporučená cena: 398 Kč

 

Knihu Příběh tantry vydalo nakladatelství Jota. Můžete si přečíst ukázku.

O autorovi

Viliam Poltikovič je režisér dokumentárních filmů. Natočil řadu filmů o Romech, léčitelství, psychotronice, o různých duchovních skupinách a aktivitách u nás i v zahraničí – některé z nich získaly ocenění na festivalech doma i v cizině. V rámci natáčení hodně cestuje a o své cestovatelské zážitky a zkušenosti ze světa spirituální praxe se dělí na četných projekcích a přednáškách v různých koutech naší republiky. Mezi jeho tituly patří Touha po absolutnu. Svatí muži z Indie.

Zdroj informací: nakladatelství Jota

————————————————

Následující kniha, která vznikla spojením sil fotografa Jindřicha Buxbauma a autora textů Daniela Soukupa, se inspirovala v židovské kultuře a poskytuje vhled do zajímavého a mnohým lidem vzdáleného světa.

Obrazová publikace Sedmero požehnání má být průzorem do světa, který je současnému člověku vzdálený a málo známý. Má mu poskytnout obraz komunity, která si střeží svůj poklad především ve svých srdcích, a který probleskuje i v přítomných černobílých fotografiích. Název knihy odkazuje k rituálu Sedmi požehnání (ševa berachot), která jsou recitována během židovského svatebního obřadu. Setkání tradičních Židů nejrůznějších směrů u hrobů významných učenců, rabínů a cadiků, o nichž vypráví doprovodné texty Daniela Soukupa, je totiž svého druhu mystickým zasnoubením, při němž se spojují duše tohoto světa se světem příštím. Každý ze sedmi rabínských járcajtů (výročí smrti) zachycených objektivem fotoaparátu Jindřicha Buxbauma je zároveň příběhem sedmi významných duchovních vůdců, kteří jsou pro židovské společenství trvalým požehnáním. Texty Daniela Soukupa si můžete přečíst v češtině i angličtině.

Ukázka z knihy

Rabi Šach žil v těžkých časech, v době velké temnoty, která neskončila ani po jeho smrti. Téměř současně s apokalypsou fyzického násilí se zrodilo další nebezpečí, které ohrozilo duchovní život Židů téměř celé Evropy. Protižidovské masakry byly interpretovány jako porodní bolesti ohlašující příchod mesiáše (chevlej mašiach), který měl děti Jisraele vysvobodit z jejich vyhnanství.

Sedmero pozehnani

Sedmero požehnání – Seven Blessings

Autoři: Jindřich Buxbaum, Daniel Soukup
Přeložil: David Livingstone

Počet stran: 160
Vazba: vázaná
Formát: 280×230 mm
ISBN: 978-80-271-1011-7
Doporučená cena: 499 Kč

Knihu Sedmero požehnání – Seven Blessings vydalo nakladatelství Grada.

————————————————

Edici Česko z nebe rozšířil další titul, který zachycuje moravské hrady a zámky z leteckého pohledu. Nechybí takové klenoty jako Bouzov, Lednice či Vranov nad Dyjí. Úchvatné fotografie doplňují pověsti.

Morava – kolébka slovanské kultury a křesťanství, krajina doslova posetá starobylými hrady a půvabnými zámky. Nyní začínáme pracovat na knize, která bude krásu moravských hradů a zámků pohledem z nebe – MORAVSKÉ HRADY A ZÁMKY Z NEBE.
V edici Česko z nebe postupně mapujeme celou Českou republiku, kde každý okres bude mít svůj titul. Výjimkou jsou celorepublikové tituly jako je Česko z nebe nebo připravovaná kniha 101 + 101 leteckých pohledů na Česko a Slovensko. A právě kniha Moravské hrady a zámky z nebe bude dalším titulem do této jedinečné řady knih. Kniha bude obohacena o pověsti vztahující se k jednotlivým dominantám, čímž se stane pro čtenáře ještě hodnotnější.
Viděli jste jak vypadá pohledem ptáků jeden z nejpůvabnějších hradů u nás – Bouzov? A co legendami opředeny hrady Helfštýn, Pernštejn, Veveří, Vranov nad Dyjí, či jeden z nejstarších hradů naší země – Bítov? Nechte se okouzlit krásou jednoho z nejhezčích zámků světa – Lednice…

Ukázka z knihy

Moravske hrady a zamky z nebe 1

Moravske hray a zamky z nebe 2

Doporučujeme

Můžete se podívat na další knihy z edice.

zobrazit info o knize    zobrazit info o knize    zobrazit info o knize

Moravské hrady a zámky z nebe / Moravian Castles and Chateaux from Heaven

Autoři: Milan Paprčka, Martina Grznárová

Počet stran: 152
Vazba: vázaná
Formát: 252×171 mm
ISBN: 978-80-88259-64-0
Doporučená cena: 629 Kč

Knihu Moravské hrady a zámky z nebe / Moravian Castles and Chateaux from Heaven vydalo nakladatelství CBS nakladatelství, kde najdete i další ukázky z knihy.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSedmero požehnání – Seven Blessings

Buxbaum, Jindřich - Soukup, Daniel

Grada, 2020

zobrazit info o knizeMoravské hrady a zámky z nebe / Moravian Castles and Chateaux from Heaven

Paprčka, Milan - Grznárová, Martina

CBS nakladatelství, 2020

zobrazit info o knizePříběh tantry

Poltikovič, Viliam

Jota, 2020

Napsat komentář