Superhrdinský thriller z českého prostředí

Meta
Superhrdinové existují, ale nikdo po nich nechce, aby lovili zločince. Naopak. Veřejnost touží hlavně po metasenzacích a skandálech. Lenka, mající superschopnosti, si užívá obyčejného života až do okamžiku, kdy zjistí, že má fanouška…

Superlidé existují. Ale žádný z nich není superhrdina.
V jiném světě by Lenka Křížová mohla být regulérní superhrdinkou. Jenže v tom jejím nikdo nepotřebuje nadšence ve spandexu a pláštěnkách. Po amatérských lovcích zločinců zkrátka není v jednadvacátém století poptávka.
Zato po showbyznysu a skandálech se lidé můžou utlouct.
A tak zatímco svět kolem ní nadšeně hltá každou novou metasenzaci, Lenka si spokojeně žije příběh vysokoškolačky, která má vlastní život na háku. Vyspává kocoviny, prospává přednášky, nezvedá matce telefony a občas pomůže kamarádce u zkoušky svými „superschopnostmi“. Nikdy zkrátka nestála o slávu, pozornost kamer ani zástupy fanoušků.
Ale přesto se zdá, že jednoho má.

Ukázka z knihy

Je několik míst, odkud bych mohla tenhle příběh začít vyprávět. A upřímně, ještě pořád sama nevím, který z nich si vybrat.
To ráno, kdy jsem se probrala ve svým pokoji s masivní kocovinou a cizím klukem v posteli, by se samozřejmě poněkud nabízelo, ale nechci, abyste snad získali dojem, že tohle je jeden z těch příběhů.
Jeden z těch „o klukovi a holce“.
Protože není.
Možná… to, co se tehdy stalo na táboře u potoka? To je asi ten nejzazší bod v minulosti, kam až celá tahle věc sahá; jedna z nejděsivějších pětiminutovek celýho mýho nevinnýho dětství a ideální origin příběhu o hrdinech, záporácích, velký moci a ještě větší zodpovědnosti, ale…(str. 9)

Ohlasy na knihu

Bareš je, bez přehánění, autor s obrovským vypravěčským talentem.

- Pevnost 

Meta

Autor: Pavel Bareš

Počet stran: 336
Vazba: brožovaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-275-0242-4
Doporučená cena: 349 Kč

 

 

Knihu Meta vydalo nakladatelství Host. Prolistujte si celou ukázku.

O autorovi

Pavel Bares_HostPavel Bareš (* 1994) žije dostatečně blízko Praze, aby se mohl považovat za Pražáka, ale zároveň dostatečně daleko, aby po něm v příměstských autobusech chtěli kupon na první pásmo. Ve dne je studentem FSV UK, v noci frontmanem rockové kapely J!Scream, zapáleným hráčem videoher a čtenářem komiksů, cestovatelem, jachtařem, oddaným hnědokabátníkem a zlomyslným Pánem jeskyní. Zpívá, protože některých slov je škoda bez melodie, a píše, protože i kdyby snad někdy chtěl přestat, stejně by nemohl. Projekt Kronos je jeho literárním debutem. Na něj navazuje kniha Kronovy děti (2019). Meta (2020) je jeho prvním krokem mimo úspěšnou sérii, kterou vstoupil do české fantastiky.

Zdroj informací: nakladatelství Host


Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou – publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMeta

Bareš, Pavel

Host, 2020

Napsat komentář