Cyklistika a croissanty

Jeste-jeden-croissant-na-cestu-perex
Dobré jídlo a sport představují recept na zajímavě strávené odpoledne. Začtěte se do nové knihy známé francouzské food blogerky, v níž popisuje své gastronomické zážitky během cyklistické pouti po Francii.

Tour de France ve spojení s kulinářským zážitkem.
Oslava cyklistiky, francouzských pekařství a všemožných dobrot, na které budete mít během čtení neodolatelnou chuť.
Autorka projela na kole celou Francii, z Cherbourghu až do Paříže. Snažila se přitom nalézt dokonalý croissant, ale nejen to – zároveň na své cestě ochutnala to nejlepší, co vyhlášená francouzská gastronomie nabízí. Budou se vám sbíhat sliny na mořské plody, Omelette Soufée, Crêpes, burgundské hovězí a mnohé další delikatesy, ale budete se i královsky bavit, protože Felicity je nenasytná požitkářka a dokáže tento pocit dokonale zprostředkovat. Samozřejmě jsou součástí knihy i originální receptury.
Nechte se vést stopou jejího kola, nebudete litovat. Felicity jede a nebrzdí!

Ještě jeden croissant na cestu

Autorka: Felicity Cloake
Přeložila: Ivana Dresia

Počet stran: 360
Vazba: vázaná
Formát: 150×215 mm
ISBN: 978-80-7593-179-5
Doporučená cena: 379 Kč

Knihu Ještě jeden croissant na cestu vydalo nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA.

 

Ukázka z knihy

Francie, jak jsem zjistila, je místo vhodné pro cyklistiku, a díky bohu i pro dobré jídlo – země dostatečně velká na to, aby dala každé cestě výpravný potenciál, ale stejně tak i s dobrou pekárnou na každém rohu. Projížděly jsme stinnými lesy a sluncem vyprahlými vinicemi, z pláže jsme se mohly přesunout rovnou do hor, z Atlantiku do Středozemního moře, poldry se nacházely hned vedle Pyrenejí, vychutnávala jsem si tu rozmanitost pokaždé, když jsme zastavily na oběd.

Tři týdny mimo dosah počítače vám poskytnou spoustu času na rozmyšlenou, a zatímco náš malý peloton šlapal na jih, v mé hlavě se začala rýsovat kniha, Grand Tour francouzskou gastronomií. Ochutnávala jsem pokrmy v regionech jejich vzniku, sbírala tipy, nasávala moudrost místních lidí. Myšlenka se mě držela po celých dalších 697 kilometrů a s každým dalším džbánkem místního vína, které jsme vypily, se mi zdála méně absurdní.

Když jsem se vrátila domů, všem jsem oznámila, že se chystám na Tour de France.

 

O autorce

Felicity Cloake pracuje jako redaktorka a food bloggerka pro deník The Guardian a časopis New Statesman. Je úspěšnou autorkou několika knih.

Zdroj informací: nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA


Nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA bylo založeno v roce 1993. Za dobu svého působení uvedlo na český trh na 800 titulů různých žánrů a řadí se tak mezi přední české nakladatelské domy. Věnuje se především knihám zaměřeným na rozvoj osobnosti, dále vydává ezoteriku a náročnější beletrii. V portfoliu nechybí témata historická nebo militaria a opomenout nelze ani bohatě vypravené, obsahově poutavé obrazové publikace, s nimiž se nakladatelství Beta úspěšně prezentuje laické i odborné veřejnosti. Mezi světoznámé osobnosti, které vydává, patří autor hororů a detektivních románů Stephen King, duchovní učitel Osho, Deepak Chopra nebo Alexander Loyd.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJeště jeden croissant na cestu

Cloake, Felicity

Pavel Dobrovský – BETA, 2020

Napsat komentář