Zasoutěžte si o publikaci o vztahu Hitlera k rodu Habsburků

hitler-a-habsburkove-perex
Proč chtěl nacistický vůdce Adolf Hitler zlikvidovat císařský rod Habsburků? Co v něm vyvolalo tak prudkou nenávist k potomkům zavražděného arcivévody Františka Ferdinanda? To si můžete přečíst v knize Jamese M. Longa.

Katalyzátor pomsty, která vedla k tragédii

Kniha poodhaluje nejen to, proč si Adolf Hitler vybral děti zavražděného arcivévody Františka Ferdinanda a z jeho synů udělal první dva Rakušany deportované do koncentračního tábora v Dachau, ale zabývá se také odvahou, s jakou se mu snažila královská rodina vzdorovat.

V mládí strávil Adolf Hitler pět let ve Vídni, kde se jeho posedlost císařským rodem Habsburků stala katalyzátorem jeho pomsty vůči zaniklé říši, mrtvému arcivévodovi a jeho sirotkům. Nenávist nasměrovala fašistického vůdce na cestu moci a nepřímo vedla k tragédii druhé světové války a holocaustu.

 

Hitler a Habsburkové

Autor: James M. Longo

Vydalo: nakladatelství Slovart
Překlad: Anna Veselá
Počet stran: 336
Vazba: pevná
Vydáno: 5/2020
ISBN: 978-80-7529-847-8

Přečtěte si více o knize Hitler a Habsburkové, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Vyhrajte knihu Hitler a Habsburkové

Adolf Hitler založil svou politiku nejen na boji za čistou rasu, což mělo za následek deportace a masové vyvražďování především Romů a Židů, ale poté, co se dostal k moci, mohl také dát konečně průchod své nenávisti vůči rodu Habsburků. Proč mrtvého arcivévodu a jeho potomky tolik nesnášel a byla to právě tato nenávist, která nasměrovala fašistického vůdce na cestě k moci? To si přečtěte v knize amerického profesora Jamese M. Longa.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Hitler a Habsburkové vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Hitler a Habsburkové
probíhá od 5. do 11. července 2020.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 publikace Hitler a Habsburkové

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHitler a Habsburkové
Proč chtěl fašistický vůdce zničit rakouskou královskou rodinu

Longo, James M.

Slovart, 2020

Napsat komentář