Romantika a erotika na dovolenou

Tipy_Med v hlave_Bozska mrcha
Milovnice romantické a erotické četby si dnes přijdou na své díky našim tipům, v nichž představíme hned dva zajímavé tituly: vtipný i dojímavý román a poté čtení překypující vášní a erotikou.

Hledáte milý a něžný příběh, který vám zpříjemní letní dny? Zkuste knížku Med v hlavě, marmeláda v srdci. Je to román o rodinných vztazích, plný laskavého humoru, ale i smutku a bolesti nad ztrátami.

Med v hlavě, marmeláda v srdci

Humorný a dojemný román o dědečkovi s alzheimerem a o srdci plném lásky
Autorka: Hilly Martinek
Přeložila: Miloslava Hnízdilová

Počet stran: 272
Vazba: brožovaná
Formát: 125.2×200 mm
ISBN: 978-80-7625-088-8
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Med v hlavě, marmeláda v srdci vydalo nakladatelství Metafora v edici 7lásky.

Tilda žije s manželem Philippem, úspěšným právníkem, a dvěma dětmi v Hamburku. Vede docela spokojený život, jen někdy se jí zmocní pocit prázdnoty; jako by v jejím životě něco chybělo, jako by v něm byla velká černá díra, a ptá se sama sebe, co jí vlastně brání být doopravdy šťastná. Tyhle myšlenky však vždycky rychle odežene. Život běží dál ve vyjetých kolejích, dokud si jednoho dne neuvědomí, že její otec Niko v poslední době nápadně často zapomíná. Tohle už jednou zažila. Zmocní se jí strach. Strach, že by to mohl být počátek stejné nemoci, kterou trpěl dědeček Amandus a která jí ho vzala, když byla ještě malá. Tilda vyhledá své deníky ze svého dětství a při jejich četbě se ponoří do vzpomínek. Znovu je jedenáctiletou dívkou plnou odvahy, lásky a touhy po dobrodružství a vzpomíná na poslední léto s dědečkem, který onemocněl Alzheimerovou chorobou – na nejbláznivější, nejsmutnější a nejintenzivnější období svého života. Všechno začalo, když zemřela babička… Dojemný příběh o rodině a bezpodmínečné lásce, jež dokáže (byť jen na chvíli) zpomalit neúprosný osud. Román scénáristky filmu Med v hlavě sleduje jeho oblíbené hrdiny a na pozadí příběhu plného lásky nabízí také poznatky o životě lidí s Alzheimerovou nemocí.

 

Ukázka z knihy

Med v hlave_ukazka1

Prolistujte si celou ukázku.

 

Ohlasy

Tímto románem se představuje autorka, která se v něm vyznala ze svých osobních zkušeností. Žena s velkým talentem.

Stern

Hamburská autorka Hilly Martineková prezentuje svojí knihou Med v hlavě, marmeláda v srdci velmi osobní román na téma demence.

Hamburger Abendblatt

 

Nakladatelství Metafora

Nakladatelství Metafora bylo založeno v roce 2001 a od té doby vydalo několik set titulů všech žánrů. K vydaným beletristickým titulům patří mimo jiné knihy Dana Browna, bestseller Jíst, meditovat, milovat či knihy islandské autorky Yrsy Sigurdardóttir. V lednu 2019 spojila Metafora síly s Nakladatelským domem Grada a společně budou dále pokračovat ve vydávání krásných i poučných knih.

————————————————

Pokud jste si oblíbili erotický bestseller Božský bastard, dejte šanci také pokračování s názvem Božská mrcha. Je to ta správná letní oddechovka nabízející vášeň i vzrušení.

Božská mrcha

Autorka: Christina Laurenová
Přeložila: Dominika Moulíková

Počet stran: 192
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7565-715-2
Doporučená cena: 238 Kč

Knihu Božská mrcha vydalo nakladatelství Jota.

Chytrá, ambiciózní a zatraceně sexy… Božská mrcha je ta pravá pro božského bastarda. Bennett Ryan je božský bastard, který má vše: úspěšnou kariéru v rodinném podniku, dokonalý život, a hlavně Chloe Millsovou, které už nemusí dokazovat, kdo je tady šéf. Ale opravdu jim to takto stačí? Vztah Bennetta a Chloe byl od začátku bouřlivý; zatímco na pracovišti byli neústupní rivalové, v soukromí mezi nimi rostla nebezpečná touha. Ale zřejmě ani jeden z nich nečekal, že se z náhlého vzplanutí stane opravdová láska. Když Chloe přijme Bennettovu nabídku a vrátí se po ukončení studia do firmy jako rovnocenná kolegyně, ukáže se, že najít si čas na společně strávené žhavé chvíle bude těžší, než očekávali. V době, kdy Chloe sebevědomě startuje kariéru, Bennett začíná chápat, co je pro něj skutečně důležité a na čem mu opravdu záleží. Má chuť zpomalit a trávit více času se svou láskou. Přesunutí kanceláře do New Yorku, nábor nových zaměstnanců a hledání společného bydlení mu ale plán moc neusnadňují… A tak se prostě rozhodne. On, Chloe, slunce, romantická vila v Provence právě teď a nikdo a nic mu v tom nezabrání! Anebo ano? Kniha navazuje tam, kde Božský bastard skončil. Chloe Millsová s Bennettem Ryanem pokračují ve svém vášnivém vztahu, ale jsou opravdu připraveni na společnou kariéru a partnerský život?

 

Ukázka z knihy

Má matka mi vždycky říkala, abych si našel ženu, která mi bude rovna ve všech směrech.
„Nepřipusť, aby ses zamiloval do někoho, kdo bude upřednostňovat tvůj svět před svým. Zamiluj se do někoho mocného, kdo bude žít stejně neohroženě jako ty. Najdi si ženu, díky které budeš chtít být lepším mužem.“
Rozhodně jsem si našel ženu, která je mi ve všem rovna, ženu, která z mého života udělala peklo na zemi a žila jen proto, aby mě popouzela. Ženu, kterou bych nejradši umlčel lepicí páskou… a kterou jsem chtěl stejnou měrou políbit.
Moje přítelkyně, bývalá stážistka, slečna Chloe Millsová. Božská mrcha. (str. 7)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Christina Laurenová

Christina Laurenová je pseudonymem dvou nejlepších kamarádek (spřízněných duší / skoro-dvojčat) a spolupracovnic Christiny Hobbsové a Lauren Billingsové. Autorky píší jak fikci pro mladistvé, tak pro dospělé, už spolu vytvořily čtrnáct The New York Times bestsellerů. Jejich knihy jsou přeloženy do více než 31 jazyků. Jejich prvním dílem vydaným pod tímto uměleckým jménem byl Božský bastard a šlo o přepracování mimořádně úspěšné fankfikce Christiny Hobbsové The Office (přes dva miliony stažení na internetu). Postupně vznikla celá „Božská“ série, zahrnující tituly Božský cizinecBožský hráčBožský milenec a Božský. Úspěchy slaví také s „Vášnivou“ sérií knih – Vášnivý lhářVášnivý svůdníkVášnivý sprosťák a Vášnivý hříšník. Přestože od sebe autorky odděluje celá Nevada, povídají si spolu i několikrát denně a shodnou se na tom, že Ruby Pumps je nejlepší barva laku na nehty všech dob, a kdyby mohly, proseděly by celý den na molu v San Clementu a pozorovaly oceán.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Jota.

 

Nakladatelství Jota

Nakladatelství Jota vydalo již více než 1000 titulů v mnoha edičních řadách. Publikuje tvorbu českých autorů i překlady z cizích jazyků. Patří mezi největší nakladatelství v České republice.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete další knihy za skvělé ceny.

Zaujaly vás naše romantické tipy? Napište nám svůj názor.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBožská mrcha

Laurenová, Christina

Jota, 2020

zobrazit info o knizeMed v hlavě, marmeláda v srdci
Humorný a dojemný román o dědečkovi s alzheimerem a o srdci plném lásky

Martinek, Hilly

Metafora, 2020

Napsat komentář