Vztah mezi matkou a dcerou

Matky dcery a komplikovane vztahy_uvodni
Jsou vaše vztahy s matkou mírně řečeno komplikované? V knize Karen Andersonové se dozvíte, jak se vymanit z pocitů úzkosti a emocionálně se od matky odpoutat. Nejste jen její dcerou – jste sama sebou.

Vztah s matkou je jedním z nejdůležitějších faktorů, které ovlivňují váš život. Co když vás ale matka zanedbávala, nebo naopak dusila láskou, a je pro vás těžké navázat s ní jakýkoli vztah? V této knize se dozvíte, jak se bez pocitů úzkosti a viny od matky emocionálně odpoutat a konečně začít žít s ohledem na své vlastní hodnoty a potřeby. Autorka vás pomocí příběhů a praktických metod provede procesem sebeuvědomování a pochopení. Naučíte se:

  • Jak léčit „rány“ získané ve vztahu s matkou a proměnit bolest v moudrost a kreativitu.
  • Jak nahlížet na svou minulost, aby vás přestala ničit, ale naopak vás posílila.
  • Jak ve vztahu s matkou vytvářet, prosazovat a udržovat hranice.
  • Jak uznávat a podporovat své vlastní touhy a potřeby.

ABYSTE SE OSVOBODILA, VAŠE MATKA SE NEMUSÍ ZMĚNIT ANI TROCHU! Většina problémů, se kterými dnes zápolíte, s ní nijak nesouvisí. Koneckonců, pravda je, že nejste dcerou své matky. Jste sama sebou. Můžete změnit, čím jste a čeho ve svém životě dosáhnete, aniž by to záviselo na vašem vztahu k matce!

 

Matky, dcery a komplikované vztahy

Autorka: Karen Anderson
Přeložila: Adéla Bartlová

Počet stran: 184
Vazba: vázaná
Formát: 145×208 mm
ISBN: 978-80-271-2868-6
Doporučená cena: 269 Kč

Knihu Matky, dcery a komplikované vztahy vydalo nakladatelství Grada.

 

Ukázka z knihy

Když pomyslíte na svůj vztah s matkou, máte pocit, že se často řídí heslem „všechno, nebo nic“, případně „jedno, nebo druhé“? Máte pocit, že se musíte buď stále bránit, vzdorovat a ochraňovat sama sebe, nebo ukázat břicho jako podřízený pes a dovolit matce dělat a říkat, cokoli se jí zachce?
Možná se vám zdá, že se s ní musíte buď bavit jen povrchně a o bezpečných věcech, nebo se ponořit do temných emocionálních hlubin.
Jindy vám připadá, že ji musíte úplně vyškrtnout ze svého života, jinak s ní budete navždy pevně provázaná.
Žádná z těch možností nevypadá dobře. Vlastně na to jen pomyslíte a jste vyčerpaná. (str. 31)

Prolistujte si celou ukázku.

 

Karen Anderson

Karen Anderson je zakladatelkou komunity pro ženy Mare: A ReMothering Community. Karen, která je na prvním mmístě spisovatelkou a na druhém certifikovanou životní koučkou, věří, že z pravdy nikdy nevzejde utrpení a všechny příběhy je možné vyprávět prizmatem pravdy. Pomáhá ženám používat jejich hlas k vyprávění pravdy a zmenšení jejich utrpení. V předchozím životě se Karen snažila napěchovat své na pravé hemisféře založené já do levohemisférové škatulky žurnalistky v oborovém magazínu pro průmysl plastů (a kdyby dostala halíř za každou chvíli, kdy někdo zmínil tu hlášku z Absolventa…). Je vdaná za inženýra s dominantní levou hemisférou a žijí spolu na jihovýchodě státu Connecticut.

Informace byly čerpány z knižní ukázky na webu nakladatelství Grada.


Knihy s logem Grada vycházejí v České republice již od roku 1991. Nabídka společnosti pokrývá široké spektrum odborné literatury z nejrůznějších oblastí lidské činnosti. Vydává např. tituly s právní tematikou, ekonomické, z oblasti financí a účetnictví, psychologické, zdravotnické, s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví atd.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMatky, dcery a komplikované vztahy

Anderson, Karen C. L.

Grada, 2020

Napsat komentář