Matematické úlohy pro každého

Heureka_Matematicke hadanky_uvodni
Zkuste trochu potrápit mozek přemýšlením nad zajímavými matematickými úlohami a hádankami v knížce Heuréka. Někdy vyžadují netradiční přístup k problému…

Kniha matematických úloh zaujme všechny vášnivé řešitele logických a matematických kvízů a hlavolamů. Téměř 100 úkolů doprovázených komentovanými řešeními se pohybuje na škále od matematických vtípků až po složitější algebraické a geometrické problémy. Řešení přesto nikdy nevyžaduje zdlouhavé výpočty, není obvykle ani třeba papíru a tužky, stačí zdravý rozum a základní matematické znalosti.

 

Heuréka

Matematické hádanky s překvapivým řešením
Autor: Heinrich Hemme
Přeložil: Jakub Krásenský

Počet stran: 176
Vazba: brožovaná
Formát: 105×133 mm
ISBN: 978-80-262-1508-0
Doporučená cena: 219 Kč

Knihu Heuréka vydalo nakladatelství Portál.

 

Ukázka z knihy

Heureka_Matematicke hadanky_ukazka

Prohlédněte si další ukázky.

 

Heinrich Hemme

Prof. Heinrich Hemme je německý fyzik, vysokoškolský učitel na Univerzitě aplikovaných věd v Cáchách a autor mnoha populárně vědeckých článků a knih z oblasti matematiky a fyziky. Pravidelně píše vědecký sloupek Cogito v časopise Bild der WissenschaftObraz vědy.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Portál.


Portál byl založen v roce 1990 a dnes patří mezi dvacet největších nakladatelství v ČR. Vydává publikace z těchto oblastí: psychologie, pedagogika, sociální práce, média, populárně psychologická literatura, příručky pro rodiče, knihy her, knihy o zdravém životním stylu, rozhovory se zajímavými osobnostmi, knihy pro děti aj. Vydává také čtyři periodika: Psychologie dnesDěti a myRodina a školaInformatorium 3–8. Portál pořádá též odborné semináře pro pedagogy (akreditace MŠMT) a kurzy pro rodiče.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHeuréka
Matematické hádanky s překvapivým řešením

Hemme, Heinrich

Portál, 2019

Napsat komentář