Hry na party

party
Není větší nuda než být pozvána na oslavu, dívat se na tác s chlebíčky a pronášet zdvořilostní řeči…Není lepší zahrát si nějakou společenskou hru?

Kniha Holčičí mejdan vám nabídne zajímavé aktivity na oslavu narozenin, svátku nebo jen tak na setkání s přáteli. Napsal ji Tim Bugbird a nakreslila Annie Simpson. Vyšla v nakladatelství Fragment. Nabízí celkem 22 různých her, které můžete praktikovat při každé oslavě, kde se sejde dva a více lidí. Čím více, tím lépe. Některé z her jsou vhodné pro více hráčů; pokud je vás málo, jdou upravit a můžete se začít bavit. Podmínkou je, aby účastníci her byli pro každou srandu, protože ne každý je ochotný žonglovat mycími houbami, baletit nebo zpívat dětské říkanky. Pokud jsou však na mejdanu lidi, kteří mají smysl pro humor, jsou hraví a schopni provést každou hloupost, pak je tato kniha určena přímo pro ně!

Publikace nese název Holčičí mejdan, nemyslím si však, že by nutně musely být na party pouze dívky. Je ilustrovaná v ryze dívčím stylu, ale obsahuje aktivity, kterých se z větší části mohou účastnit i chlapci.

Uprostřed knihy je kolečko s otáčecí šipkou. Vypadá jako ciferník s jednou ručičkou. Hráč roztočí šipku a ta ukáže na úkol, který má provést. Na každé straně jsou jiné aktivity, šipka zůstává stejná. Celý „ciferník“ je kryt plastovým víčkem, ale autoři nedomysleli fakt ušpinění a pod šipkou nechali obyčejný papír. Vzhledem k množství her a frekvenci používání šipky (při každé hře i každém úkolu) si myslím, že měla být na omyvatelné podložce. Navíc na mejdanu, pro něž je publikace určena, nemívají hosté vždy po každé jednohubce umyté ruce… Tento fakt pokládám za vážný nedostatek. Ušpiněný „ciferník“ bude vzhled knihy brzy poškozovat, což je škoda.

Mezi hry, které jsem vyzkoušela, a osvědčily se mi, patří Sušenková věž – je hrou a zároveň zábavnou svačinou. Podstatou je skládat na sebe sušenky a stavět věž. Když šipka ukáže na „sněz“, hráč musí sundat horní sušenku z věže pomocí úst tak, aby se věž nezřítila. Právě po této hře nám zůstala upatlaná mastná kolečka, která už nepůjdou umýt…

Další neméně zajímavou aktivitou na mejdan je hra Vymysli co nejvíc výrazů, která nejen pobaví, ale taky protočí mozkové závity. Hráči vymýšlejí určený počet slov k danému nadřazenému výrazu. Rozšíří si tak zábavnou formou slovní zásobu.

Knihu bych doporučila starším školákům, ideálně od 10 let. Vybrat hry se dají i pro mladší děti, je jich ale méně. Pokud mají dospělí smysl pro humor, mohou aktivity vyzkoušet klidně taky! Publikace je zásobárnou zajímavých nápadů vhodných na dětské oslavy jakéhokoliv druhu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHolčičí mejdan – super aktivity na tvou párty!

Fragment, 2012

Napsat komentář