Zůstaňte mladí až do vysokého věku

Skryte tajemstvi dlouhovekosti
Kdo z nás by nechtěl žít co nejdéle, ale zároveň se vyhnout nemocem spjatých se stářím. Ředitel Mezinárodního institutu srdce a plic napsal pro takové zájemce výživový program, který obsahuje řadu doporučení a rad vedoucích ke správnému fungování střev a zajištění vitality a zdraví.

Doktor Steven Gundry si velmi dobře uvědomuje jeden prostý fakt: Každý člověk by nejraději žil navždy – ovšem jen do té doby, než se dožije středního věku a začne si uvědomovat, jak trpí jeho rodiče, a dokonce i někteří vrstevníci. Jak vyřešit paradox, kdy se chceme dožít pokročilého věku a zároveň se těšit z výhod mládí?
V průlomové knize Skryté tajemství dlouhověkosti najdete odpověď. Doktor Gundry pracoval s tisíci pacienty a zjistil, že „nemoci spojované se stárnutím“, kterých se nejvíce obáváme, nejsou ani tak zapříčiněny věkem, ale jsou spíše důsledkem životního stylu. Ve své knize představuje nový přístup k příjemnému stárnutí založený na podpoře zdraví „nejstarší“ součásti lidského těla: mikroorganismů, které v něm žijí.
Střevní mikrobi – bakterie tvořící mikrobiom – do značné míry předurčují naše zdraví. Mikrobi řídí náš život, podílejí se na všech funkcích lidského těla a ovlivňují řadu faktorů od tělesné váhy přes vzhled kůže až po to, zda se u nás rozvinou běžné nemoci, jako je artritida, či závažnější onemocnění jako například rakovina nebo Alzheimerova choroba. Pozitivní zpráva je, že nikdy není pozdě střevní mikroby podpořit a dopřát jim vše, co potřebují k tomu, aby prosperovali – když se bude dobře dařit jim, bude se dařit i vám.
V této knize vás doktor Gundry seznámí s výživovým programem a životním stylem, které vedou ke zlepšení zdravotního stavu střev a zajistí vám vitalitu i v budoucích desetiletích. Pomocí doporučení, jež lze snadno aplikovat v běžném životě a která pokrývají témata výživy, duševního zdraví, péče o pleť či sportování, vyzbrojuje doktor Gundry čtenáře nástroji, které pomáhají předcházet nemocem, či dokonce zvrátit jejich další rozvoj. Jednoduché tipy umožní každému vypadat a cítit se mladě.
Kniha Skryté tajemství dlouhověkosti odhaluje tajemství šťastného, dlouhého života plného vitality a pevného zdraví.

Ukázka z knihy

Vždy jsem se domníval, že budu stárnout stejně jako můj táta. Jak mu přibývala léta, začal se potýkat s nadváhou, onemocněním srdce a dalšími potížemi, které často spojujeme se stárnutím, jako jsou zatuhlé klouby, špatná pohyblivost a úbytek svalové hmoty. A nějakou dobu jsem skutečně stárnul téměř stejně jako on. Mnoho let jsem byl obézní, každý den mě sužovaly migrény stejně jako jeho a artritida se mi zhoršila natolik, že jsem při běhání musel nosit ortézy. (str. 23)

Skryté tajemství dlouhověkosti

Zůstaňte mladí až do vysokého věku
Autor: Steven Gundry
Přeložila: Ivana Sýkorová

Počet stran: 248
Vazba: brožovaná
Formát: 168×240 mm
ISBN: 978-80-271-2498-5
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Skryté tajemství dlouhověkosti vydalo nakladatelství Grada. Můžete si prolistovat ukázku.

O autorovi

Steven R. Gundry, MD, je ředitelem Mezinárodního institutu srdce a plic v Palm Springs v Kalifornii a zakladatelem a ředitelem Centra restorativní medicíny v Santa Barbaře. Přestože byl uznávaným kardiochirurgem, profesorem a vedoucím katedry kardiochirurgie a hrudní chirurgie na Lékařské fakultě v Loma Lindě, rozhodl se změnit profesní dráhu a zaměřil se na léčbu moderních nemocí prostřednictvím výživy.
Je autorem bestsellerů The Plant Paradox (Skryté nebezpečí zdravých potravin), The Plant Paradox CookbookThe Plant Paradox Quick and EasyDr. Gundry‘s Diet Evolution a The Longevity Paradox (Skryté tajemství dlouhověkosti) a také více než tří stovek článků zveřejněných v odborných lékařských publikacích. Doktor Gundry žije se svou ženou Penny a jejich psy v Palm Springs a Montecito v Kalifornii.

Zdroj informací: nakladatelství Grada


gradaKnihy s logem Grada vycházejí v České republice již od roku 1991. Nabídka společnosti pokrývá široké spektrum odborné literatury z nejrůznějších oblastí lidské činnosti. Vydává např. tituly s právní tematikou, ekonomické, z oblasti financí a účetnictví, psychologické, zdravotnické, s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví atd.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSkryté tajemství dlouhověkosti
Zůstaňte mladí až do vysokého věku

Gundry, Steven R.

Grada, 2019

Napsat komentář