Napravení mladého hrdiny

pribehy-obycejneho-znovuzrozeni-perex
Příběhy obyčejného znovuzrození představují autobiografickou zpověď mladého muže, který si za svůj poměrně krátký život prožil mnohé. Často nebral ohledy na sebe ani na okolí. Jak se mu podařilo dostat se ze spirály?

Co všechno unese na svých bedrech muž sotva dospělý? Roli otce? Bolest působenou okolím i sebetrýzněním, nikdy nekončící strach o něco nebo někoho…? Křižovatky vedoucí k životu přinejmenším na hranici zákona? Pobyt v psychiatrické léčebně? Soustavné vyrovnávání se s tím, že právě on je ten, kdo konstantně přináší zklamání svým nejbližším?
Rebel bez příčiny, nezodpovědný rozsévač svých genů, zamilovaný lehkomyslný floutek zříkající se odpovědnosti, drogový dealer závislý na alkoholu, bůh pomsty, jemuž přál osud, pokorný mladý muž, který by dal svůj život za to, aby mohl vrátit čas, člověk, jenž si musel projít katarzí, aby získal druhou šanci. To vše jsou tváře hlavního hrdiny strhující prózy. Neúnavně variujícím se motivem je pád na dno a implicitně trvale přítomné – i když mnohokrát nevydařené – úsilí o snesitelnější existenci a o lepší já.
V syrovém příběhu, který velmi otevřeně a autenticky přibližuje scény brutality, autor bez zábran odhaluje život z lokálního drogového průmyslu. Jediné, co ho drží nad vodou, je láska, ale i ta vezme za své. Život pro něj ztrácí veškerou cenu a samota se zdá být bezedná. Jak si s tím vším protagonista poradí, se můžete dočíst v autobiografickém románu Dominika Bartoše Příběhy obyčejného znovuzrození.

Příběhy obyčejného znovuzrození

Autor: Dominik Bartoš

Počet stran: 150
Vazba: brožovaná
Formát: 148×210 mm
ISBN: 978-80-87563-74-8
Doporučená cena: 200 Kč

 

 

Knihu Příběhy obyčejného znovuzrození vydalo nakladatelství Petr Štengl.

O autorovi

Dominik Bartoš se narodil 2. února 1993 v Hradci Králové. Byl odejit ze dvou vysokých škol a vyhozen ze třech zaměstnání. Jak sám tvrdí, vysoké školy ho nudily a v práci se nikam neposouval. Literární svět pro něho znamená kýženou oázu.

Zdroj informací: nakladatelství Petr Štengl

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePříběhy obyčejného znovuzrození

Bartoš, Dominik

Petr Štengl, 2019

Napsat komentář