Zábava v kuchyni

vareni
Zpříjemněte si chvíle strávené v kuchyni s mnoha novými nápady na vaření a pečení! Nalijte si to nejlepší víno, uvařte vlastní pivo, okouzlete hosty potravinami v domácím a zdravějším provedení a buďte hvězdou slavností s dokonalými sladkými dezerty.

Náš gurmánský workshop zahájíme s jedním z nejoblíbenějších nápojů na světě – vínem. Existuje velmi rozličná paleta chutí nejrůznějších druhů a mnohdy je poměrně obtížné se v nich orientovat. Milovníkům tekutých hroznů by proto neměl uniknout originální zápisník, do něhož si všechna výtečná vína zaznamenají.

Zápisník milovníka vína

Proč byste nemohli mít i vy svůj Zápisník milovníka vína? Na jeho stránkách najdete prostor pro zápisky z vašich ochutnávek, ale i mnoho zajímavého o nápoji, jehož jste milovníkem.
Pokud právě držíte v ruce tento zápisník, budete zřejmě, stejně jako já, milovník vína. A právě pro vás byla tato kniha připravená. Tento Zápisník se v žádném případě nestaví do role encyklopedie či učebnice pojednávající o tak širokém oboru, jakým je vínoznalectví. O pěstování vinné révy, výrobě vína z hroznů a o víně samotném se můžete učit na několikaletých vědních oborech na zemědělských, hotelových či jiných školách. O této problematice by se mohlo napsat tisíce stran a stále by v nich nebylo obsažené všechno.
Proto v knížce najdete jen základní informace o oboru a její prostor je věnován hlavně vašim zápiskům z ochutnávek a místu pro vlepení fotografií či etiket z lahví od vína. Z vlastní zkušenosti vím, že si nejsem schopná zapamatovat názvy všech těch báječných vín, která jsem při rodinných oslavách, posezeních s přáteli nebo na cestách ochutnala. Možná jste na tom stejně… Nejprve jsem si zapisovala poznámky do diářů, na lístečky a účtenky. Staré diáře jsem ale vždy v lednu vyhodila a lístečky s poznámkami poztrácela. A tak jsem si na své poznatky pořídila „zvláštní sešit“. Nápad se zalíbil mým přátelům, kteří mi do něj ochotně přispívali svými zážitky ze svých vinných ochutnávek. A tak zcela spontánně vznikl můj soukromý Zápisník milovnice vína. Abych k tomuto svému dosud amatérskému průzkumu v oblasti degustace vín přidala i odborný vhled, požádala jsem profesionála z oboru enogastronomie a certifikovanou hodnotitelku vín ČR paní Ing. Pavlu Burešovou, Ph.D., aby mi pomohla vytvořit tento Zápisník milovníka vína.

Autorky: Pavla Burešová, Patricia Janečková

Počet stran: 128
Vazba: vázaná
Formát: 152×218 mm
ISBN: 978-80-271-0688-2
Doporučená cena: 229 Kč

Knihu Zápisník milovníka vína vydalo nakladatelství Grada.

Ukázka z knihy

Zapisnik-milovnika-vina-Ukazka-z-knihy

Prohlédněte si kompletní ukázku.

————————————————

Vedle vína představuje pivo neméně populární nápoj, oblíbený především u mužské části populace. Pakliže patříte k příznivcům tohoto nazlátlého moku a lákají vás nové věci, zkuste si jej vlastnoručně uvařit! Pivařka na druhou kromě historie a teorie nabízí řadu návodů a receptů, s nimiž si poradí i úplný začátečník.

Pivařka²

Průvodce domácího sládka.
Vše o domácím vaření piva – historie, teorie, rady, návody, recepty.
Zcela unikátní domovarnický projekt pokračuje! V novém, přepracovaném a doplněném vydání naleznete nejen zcela unikátní recepty, ale i rozpracovanou teoretickou část, která umožní bezproblémové vaření domácího piva i úplným začátečníkům. Ovšem i ostřílení praktici zde najdou velké množství praktických rad a návodů pro svou další práci. Kniha je samozřejmě opatřena i bohatou fotografickou přílohou, tabulkami, které vám usnadní přepočty, a kapitolami o historii vaření piva.
Všechny recepty jsou optimalizovány na stejné množství piva a počítají s dostupností vstupních surovin na českém trhu. A proti prvnímu vydání jsou optimalizovány tak, aby byly přístupné i úplným začátečníkům.
Pivařka2 vám otevře zcela nový a netušený svět chutí a vůní! A v nejednom z vás jistě vyvolá i touhu experimentovat…

Průvodce domácího sládka
Autor: Petr Novotný

Počet stran: 488
Vazba: vázaná
Formát: 223×287 mm
ISBN: 978-80-7565-555-4
Doporučená cena: 598 Kč

Knihu Pivařka 2 vydalo nakladatelství Jota.

Ukázka z knihy

Pivarka-na-druhou-ukazka

Prolistujte si ukázku celou.

O autorovi

Petr Novotný pochází z jižních Čech, vystudoval chemickou průmyslovku a poté VŠCHT v Praze, kde získal inženýrský titul v chemickém inženýrství a bioinženýrství. V současné době žije se svou ženou Lucií v USA, kde je doktorandem na North Carolina State University. Ve volném čase se věnuje jízdě na kole, lezení, je dobrovolným hasičem a milovníkem piva.
Důležitý životním milníkem byl okamžik, kdy se rozhodl proniknout do tajů domácí výroby piva. Své profesní zkušenosti úročil během psaní blogu o domácím vaření piva, kde se snažil přibližovat teorii výroby piva svým kolegům domácím sládkům. Tyto počáteční snahy se postupně transformovaly až v publikaci Pivařka – Tajemství domácího pivovarnictví, na které se spolupodíleli desítky českých domácích sládků. Spolu s realizačním týmem Pivařky – Radkem Michelem a Jiřím Valou – spoluzaložil Cech domácích pivovarníků, který se snaží o sdružování domácích sládků, jejich podporu a vzdělávání.

Zdroj informací: Jota

————————————————

Pokud v obchodech nechcete utrácet vysoké částky za předem připravené potraviny a zároveň rádi uděláte něco pro své zdraví, následující publikace vám ochotně poradí. Nabízí totiž 137 nejlepších receptů z webu Smarticular.net, díky nimž se naučíte připravit třeba domácí čokoládovou pomazánku, jíšku, sirup na kašel a mnoho dalšího.

Zkuste to doma sami – kuchyně

Zkuste to doma sami – kuchyně.
Zapomeňte na nezdravé nebo drahé výrobky ze supermarketu, lepší alternativu si totiž může každý připravit snadno doma! 137 z našich nejlepších receptů a nápadů do kuchyně vám ukáže, jak je to snadné.
Proto se vyplatí připravovat mnohé produkty doma a nekupovat je.
Lepší pro zdraví: Namísto nezdravých a umělých přísad obsahují domácí výrobky přírodní suroviny. Některé dokonce rostou přímo před vašimi dveřmi a jsou plné vitálních látek pro vyváženou a zdravou stravu.
Lepší pro životní prostředí: S domácími produkty ušetříte velké množství obalového materiálu a plastů. Navíc můžete dát přednost regionálním, sezónním surovinám, předejít dlouhým transportům a šetřit zdroje.
Lepší pro domácí rozpočet: Domácí výrobky jsou téměř vždy výrazně levnější než kupované potraviny, především tehdy, když použijete pouze čistě přírodní suroviny.
Lepší pro vás: Příprava domácích výrobků přináší radost, stimuluje kreativitu, posiluje sebedůvěru a budete díky ní o něco nezávislejší.
Běžné výrobky ze supermarketu obsahují stále méně toho, co skutečně potřebujeme pro vyváženou a plnohodnotnou stravu. Zato obsahují stále více cukru, soli, tuků a syntetických přísad. Váže se k nim i ohromné množství odpadu. Přitom lze doma velmi snadno připravit udržitelné produkty jako alternativu k modernímu masovému konzumu! Jsou vyrobené z přírodních surovin, jsou zdravější než průmyslové výrobky, a navíc výrazně levnější. Čokoládová pomazánka, zeleninová kořenicí pasta, jíška, sirup na kašel, rostlinné nápoje a mnoho dalšího – tyto věci nemusíte kupovat, můžete je mnohem lépe připravit doma! Nechte se inspirovat a udělejte také vy vaši domácnost o něco zelenější.

137 zdravějších alternativ ke kupovaným výrobkům, s nimiž ušetříte peníze i životní prostředí
Autor: Smarticular.net
Přeložila: Monika Řezníčková

Počet stran: 192
Vazba: brožovaná
Formát: 149×208 mm
ISBN: 978-80-88316-00-8
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Zkuste to doma sami – kuchyně vydalo nakladatelství Kazda.

Ukázka z knihy

Zkuste-to-doma-sami-Ukazka-z-knihy

Objevte i několik dalších receptů.

————————————————

Na závěr nesmí chybět sladká tečka. Máte chuť na něco sladkého? Čeká vás oslava a přemýšlíte, co nabídnout hostům? Zkuste cupcaky! Pečené, krásně zdobené a různě plněné dortíčky v papírových košíčcích, najdete na stránkách následujícího titulu hned v 80 variacích.

Cupcakes

Cupcakes – krásky pečené v papírovém košíčku. To jsou zákusky s vynikajícím krémem a náplní, ochucené různými příchutěmi. Cupcakes mají velkou výhodu v tom, že nepotřebujete nádobí, jsou naporcované a dají se podávat k jakékoli příležitosti jako jsou svatby, zahradní slavnosti, dětské oslavy a jiné společenské události.
Vyzkoušejte některý z 80 receptů a upečte si dortíčky podle své chuti. Ať už jste cukrář, hospodyňka, anebo jen rádi pečete sladké dobroty, nechte se inspirovat. Všechny v knize uvedené recepty jsou zárukou, že výsledek vaší práce bude dokonalý.

Autorka: Anna Šmalcová

Počet stran: 144
Vazba: brožovaná
Formát: 210×212 mm
ISBN: 978-80-271-2509-8
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Cupcakes vydalo nakladatelství Grada.

Nahlédněte také do autorčiných knih Kouzelné krajky z papíru a Sladké dárky.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZápisník milovníka vína

Burešová, Pavla – Janečková, Patricia

Grada, 2019

zobrazit info o knizePivařka 2
Průvodce domácího sládka

Novotný, Petr

Jota, 2019

zobrazit info o knizeZkuste to doma sami – kuchyně
137 zdravějších alternativ ke kupovaným výrobkům, s nimiž ušetříte peníze i životní prostředí

Kazda, 2019

zobrazit info o knizeCupcakes

Šmalcová, Anna

Grada, 2019

Napsat komentář