Před víkendem s humorem

Romany-plne-lasky-a-humoru
S úsměvem jde všechno lépe. A ten dokážou na tváři vyloudit humorné příběhy z pera bývalého veterináře, optimistického tatínka či českého prozaika. A nechybí ani kalendář plný „oprásků“. Díky němu bude rok 2020 mnohem zábavnější.

Kdo by neznal populární komiks Opráski sčeskí historje? Pokud patříte mezi jeho věrné čtenáře, neměli byste si nechat ujít nástěnný měsíční kalendář na jeho motivy.

Rok 2020 můžete prožít s kalendářem oblíbeného komiksu Opráski sčeskí historje. S opráskovým kalendářem budete v obraze a nepřehlédnete významné události české i světové historie. A jako „bonuz“ se ještě pobavíte!
Krásný nástěnný měsíční kalendář je po rozložení velký 300*600 mm a najdete v něm na každý měsíc jeden oprásek. Pokud nejsou políčka zaplněna nějakou z historických událostí, můžete si do nich připsat i vlastní poznámky.

Doporučujeme

Vydejte se na zábavnou pouť historií.

zobrazit info o knize   zobrazit info o knize   zobrazit info o knize

Opráski sčeskí historje

Kalendář 2020
Autor: jaz

Počet stran: 24
Vazba: sešitová
Formát: 300×300 mm
ISBN: 859-404-924-053-1
Doporučená cena: 199 Kč

Kalendář Opráski sčeskí historje pro rok 2020 vydalo nakladatelství Grada.

————————————————

Pokud jste rádi četli knihy Jamese Herriota, určitě se pobavíte i u neuvěřitelných historek ze života dalšího venkovského zvěrolékaře. Sepsal je Julian Earl, který tuto profesi vykonával čtyřicet pět let.

Veterina, to je dřina. Ale i nekonečná zábava… Autor podává svědectví o náročné a občas i nevděčné práci venkovského zvěrolékaře, která se leckdy neobejde bez hořkých, či naopak humorných situací, ať už ze strany zvířat, anebo těch, kteří se o ně starají.

Ukázka z knihy

Dlouho jsem byl přesvědčený o tom, že tisíce tablet předepsaných psům, a zejména kočkám, zůstanou navěky tiše zavřené a nepoužité někde na poličkách a v šuplících jenom proto, že majitelům nikdo neukázal, jak je mají svým chlupatým mazlíčkům správně podat.
Sice se prodávají pomůcky z plastu, které usnadňují vložení prášku do zadní části tlamy, a některé léky zvířatům dokonce chutnají, ale bohužel až příliš často se stává, že si kočky buď nepřečtou etiketu s chvalozpěvem na vynikající příchuť, anebo s ní jednoduše nesouhlasí. (str. 1)

Kráva na stromě

Neuvěřitelné historky ze života zvěrolékaře
Autor: Julian Earl

Počet stran: 152
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7543-997-0
Doporučená cena: 249 Kč

 

 

Knihu Kráva na stromě vydalo nakladatelství Alpress. Nezapomeňte si přečíst ukázku.

O autorovi

Julian Earl si od svých osmi let přál být zvěrolékařem. Toto přání se mu splnilo, roku 1981 úspěšně dokončil studium na Liverpoolské univerzitě a po celých pětačtyřicet let se věnoval své profesi a získal i řadu odborných ocenění. Jeho kariéru předčasně ukončilo těžké poranění hlavy, které utrpěl při cyklistickém závodě. Na zvířata ani na kolo ale nezanevřel. Je ženatý a má syna.

Zdroj informací: nakladatelství Alpress

————————————————

Odvážný otec se vrací zpět a opět s nadhledem a humorem sobě vlastním líčí veškeré zážitky s dcerou Viki, od narození až do jejích dvou let. Kromě humoru nechybí ani optimismus, a pokud jste také rodiči, zjistíte, že v tom nejste sami.

Těšte se na další skvělou nálož vtipných a roztomilých příhod očima odvážného otce. Okouzlující a naprosto bezprostřední „kousky“ čerstvě narozené Viki až do jejích dvou let jsou podané autorem, který má dar vidět humor běžných situací a vystihnout každodenní zážitky tak, až máte pocit, že v tom nejste sami! S touto knížkou se budete chlámat, řehtat a slzet smíchy. Při čtení se skvěle odreagujete a vyčistíte si hlavu. Každý jednotlivý příběh vás nabije ohromným životním optimismem, který vám vydrží hodně dlouho. Je velmi pravděpodobné, že po přečtení několika kapitol se budete celý den přiblble usmívat a nevěřícně kroutit hlavou…

Ukázka z knihy

Máme kung-pao a smažené nudle z čínské restaurace. Obojí je s kuřecím masem. V kung-pao jsou asi bambusové výhonky. Nebo rozkrájený psí obojek. Viki má jen bílý jogurt, ale aby zapadl do asijské kuchyně, dali jsme jí ho sníst hůlkami.

Doporučujeme

Pobaví vás i předchozí díly.

zobrazit info o knize   zobrazit info o knize

Dítě školkou povinné: Pozor, dítě!

První humorné příhody očima odvážného otce
Autor: M.M. Cabicar

Počet stran: 184
Vazba: brožovaná
Formát: 130×192 mm
ISBN: 978-80-247-3513-9
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Dítě školkou povinné: Pozor, dítě! vydalo nakladatelství Cosmopolis.

————————————————

Český spisovatel a humorista Jaroslav Hašek vezme čtenáře do kynologického ústavu plného psů různých ras, povahy a velikostí. A k tomu na ně čeká další várka zábavných povídek.

Je libo špice, boxera nebo jezevčíka? Psa na hlídání, nebo něco k dětem? V našem KYNOLOGICKÉM ÚSTAVU najdete všechny rasy i povahy, barvy i velikosti… A co nemáme, seženeme do dvou dnů!
A k tomu desítky dalších povídek od bohéma a humoristy
Jaroslava Haška. Mistr nad mistry zde předvádí své vrcholné kousky. Nelze nedočíst!

Ukázka z knihy

Měl jsem již odedávna zálibu ve zvířatech jakéhokoliv druhu. V útlém věku nosíval jsem domů myši a jednou vydržel jsem si hrát se zabitou kočkou po celou tu dobu, kdy jsem byl za školou.
Zajímal jsem se i o hady. Kdysi jsem chytil nějakého hada na kamenité stráni v lese a strojil jsem se odnést si ho s sebou, abych ho dal tetě Anně, kterou jsem neměl rád, do postele. (str. 7)

Můj obchod se psy a jiné povídky

Autor: Jaroslav Hašek

Počet stran: 376
Vazba: vázaná
Formát: 140×205 mm
ISBN: 978-80-7529-848-5
Doporučená cena: 299 Kč

 

 

Knihu Můj obchod se psy a jiné povídky vydalo nakladatelství Slovart.

O autorovi

Jaroslav Hašek byl český spisovatel, publicista a novinář. Maturoval na obchodní akademii a brzy se začal živit výhradně novinařinou a literaturou. Seznámil s českými anarchisty a začal vést bohémský a tulácký život. Povídky z těchto cest mu tehdy otiskovaly Národní listy. Byl redaktorem anarchistického časopisu Komuna, redigoval Ženský obzor, pracoval pro časopis Svět zvířat. Od roku 1911 přispíval do Českého slova, dále pak do Pochodně, Humoristických listů, Kopřiv, Karikatur, nějaký čas vedl též Kynologický ústav, což ho později inspirovalo ke knize Můj obchod se psy. V roce 1911 založil Stranu mírného pokroku v mezích zákona, politickou mystifikaci karikující volební poměry, a vystupoval jako její kandidát. V roce 1915 narukoval na haličskou frontu v Rusku. Od září 1915 do léta 1916 byl v zajetí v táboře Totskoje a vstoupil do Československých legií. V březnu se Československé legie vydaly na cestu připojit se k Západní frontě přes Vladivostok, Hašek s tím nesouhlasil a přestoupil do Rudé armády. V Rusku oženil s tiskárenskou dělnicí Alexandrou Grigorjevnou Lvovovou, zvanou Šura (po návratu do Československa nebyl souzen za mnohoženství jen díky tomu, že v Rusku nebyl zrovna pořádek a neuznávaly se vzájemně mezinárodní smlouvy). V prosinci 1920 se vrátil zpět do Prahy, kde se vrátil ke svému bohémskému způsobu života. Navštěvoval hostince v Praze i okolí, v nichž psal své povídky. 25. srpna 1921 odjel s malířem J. Panuškou a s manželkou Šurou do Lipnice nad Sázavou. V této době byl vážně nemocný a nebezpečně obézní, už nepsal, ale diktoval kapitoly Švejka ve své ložnici. 3. ledna 1923 zemřel ochrnutím srdce. Více v našem medailonu.

Zdroj informací: kosmas.cz


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeOpráski sčeskí historje
Kalendář 2020

, jaz

Grada, 2019

zobrazit info o knizeKráva na stromě
Neuvěřitelné historky ze života zvěrolékaře

Earl, Julian

Alpress, 2019

zobrazit info o knizeDítě školkou povinné: Pozor, dítě!
První humorné příhody očima odvážného otce

Cabicar, M.M.

Cosmopolis, 2019

zobrazit info o knizeMůj obchod se psy a jiné povídky

Hašek, Jaroslav

Slovart, 2019

Napsat komentář