Poznejte rostliny České republiky

Klic ke kvetene Ceske republiky
Nakladatelství Academia připravilo druhé, zcela přepracované a rozšířené vydání knihy Klíč ke květeně České republiky, která vás seznámí s více než 3700 druhy a poddruhy rostlin na území Česka. Publikace zaujme především botaniky, učitele a studenty.

Česká květena je díky své poloze uprostřed Evropy velmi bohatá a různorodá. V době ledové ji obohatily rostliny chladného severu, později teplomilné rostliny z jižní Evropy a stále ji ovlivňuje blízkost dvou velkých evropských pohoří, Alp a Karpat. Mnohé další rostliny se k nám dostaly vlivem člověka jak záměrně, tak jako nežádoucí zavlečenci. Všechny tyto rostliny, celkem více než 3 700 druhů a poddruhů, jsou popsány s využitím nejnovějších poznatků ze systematiky i terénní botaniky v novém, zcela přepracovaném Klíči ke květeně České republiky. Určování usnadní vynikající perokresby a stručný text s popisy rostlin a údaji o jejich rozšíření, nejčastějších stanovištích a době květu. Klíč je určen všem zájemcům o určování rostlin, zejména botanikům, studentům, učitelům a ochranářům.

 

Klíč ke květeně České republiky

Autor: Zdeněk Kaplan

Počet stran: 1172
Vazba: vázaná
Formát: 135×209 mm
ISBN: 978-80-200-2660-6
Doporučená cena: 595 Kč

Knihu Klíč ke květeně České republiky vydalo nakladatelství Academia.

 

Ukázka z knihy

Klic ke kvetene Ceske republiky_ukazka

Prohlédněte si celou ukázku.

 

Zdeněk Kaplan

Mgr. Zdeněk Kaplan, Ph. D., (*1972) vystudoval Přírodovědeckou fakultu UP v Olomouci. Na UK v Praze pak získal doktorát. V současnosti působí v Botanickém ústavu AV ČR, kde se zabývá taxonomií, biosystematikou, mikroevolucí a fytogeografií. Je také výkonným redaktorem časopisu Preslia. V roce 2007 mu byla udělena Prémie Otto Wichterleho.

Informace byly čerpány ze stránek vesmir.cz.

 

Doporučujeme

Přečtěte si další zajímavé knihy o rostlinách z nakladatelství Academia, např. Rostliny KarpatRostliny StředozemíRostliny luk a pastvinKeře, Orchideje České republiky aj.


Nakladatelství Academia vzniklo v roce 1953, původně jako nakladatelství Československé Akademie věd. Název Academia nese od roku 1966. Vydává původní vědecké monografie a práce českých vědců, díla klasiků vědy, překlady zahraničních autorů, populárně naučnou literaturu, literaturu faktu, encyklopedie, slovníky, jazykové učebnice, příručky a vysokoškolské učebnice, ale také kvalitní českou i překladovou beletrii. V nakladatelství dále vychází populárně naučný časopis Živa.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKlíč ke květeně České republiky

Kaplan, Zdeněk

Academia, 2019

Napsat komentář