Skoncujeme s odpadem!

Bez odpadu 1
Francouzská kartografka se v roce 2016 rozhodla žít způsobem zero waste a ze svého života vyloučit nadbytečný odpad. Čtenářům předkládá ideální způsob, jak bez větších obtíží dosáhnout podobné změny, která bude mít pozitivní dopad na naši planetu.

Kniha je určena všem, kteří mají v úmyslu omezit množství odpadu kolem sebe tím, že budou uvědoměle nakupovat, jíst, oblékat se atd. Autorka popisuje svoji cestu: prvotní rozhodnutí vyloučit všechny odpady, z něhož rychle vystřízlivěla, a současný pomalejší postup krůček po krůčku, což je realistická varianta i pro čtenáře-laiky. Nejedná se o suchý popis, autorka také uvádí různé problémové situace z vlastního života, do nichž se vinou své snahy o změnu dostala, a dává čtenářům cenné rady, jak se jim vyhnout. Vyjmenovává také, jak konkrétně lze snížit odpad ve všech možných lidských aktivitách a jak změnit své dlouholeté návyky.

Ukázka z knihy

Nebudeme si nic nalhávat, máme-li zhodnotit dnešní stav naší planety, musíme být „trochu“ pesimističtí. Pokud jste ještě neslyšeli pojem „klimatické změny“, zřejmě pocházíte z jiné planety (v tom případě vítejte, my se tu právě snažíme zachránit tu naši). (str. 13)

Bez odpadu

Rady šité na míru vašemu rozpočtu, času i cíli!
Autorka: Camille Ratia
Přeložila: Jana Chartier

Počet stran: 176
Vazba: pevná
Formát: 175×242 mm
ISBN: 9788020451002
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Bez odpadu vydalo nakladatelství Mladá fronta.
Další návod, jak žít zero waste, najdete zde.


Mladá fronta má dobré renomé ve všech oblastech knižní produkce, především v próze a poezii. Kvalitní knižní tituly najdete nejen v tradičních knižních edicích – Kolumbus, Květy poezie, Moderní světová próza, Jednorožec, Ikaros, Lidé a Země a Multiřada, ale i v dalších zajímavých mimoedičních projektech.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBez odpadu
Rady šité na míru vašemu rozpočtu, času i cíli!

Ratia, Camille

Mladá fronta, 2019

Napsat komentář