Zasoutěžte si o důkaz, že příležitost se má využít

slzy-od-smichu-perex
Jako malá Anežka milovala prázdniny u babičky a dědečka. A když jí jednoho dne dědeček řekl, že příležitost se má chytit za pačesy, zapamatovala si to a rozhodla se využít každou, která ji v životě potká. Přečtěte si, co všechno díky tomu zažila.

Z malé vísky do velkého světa

Humoristický román o tom, že zkusit se má všechno.

Když Anežce děda v dětství říkal, že příležitost se má chytit za pačesy, vzala si to k srdci. A tak dívka z jihomoravské vísky vykročila na svou cestu za štěstím. I přes dobře míněné rady matky a babičky se z poslušné holky postupně stala chovatelka zvířat, ředitelka banky, majitelka svatební agentury, porodní bába jedenácti štěňat a matka dvou dětí. A také spisovatelka, jejíž optimistický, humorem jiskřící příběh si můžete přečíst.

 

Slzy od smíchu

Autorka: Alena Blanářová

Vydalo: nakladatelství Fragment
Počet stran: 168
Vazba: pevná bez přebalu
Vydáno: 5/2019
ISBN: 978-80-253-4162-9

Přečtěte si více o knize Slzy od smíchu, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Fragment patřící pod společnost Albatros Media. Navíc si můžete stáhnout také ukázku.

fragment_albatros-media

Nakladatelství Fragment vzniklo v roce 1991 pod názvem Jan Eisler – Fragment a od května 2007 funguje jako nakladatelství Fragment. Dlouhodobě patří k nejvýznamnějším nakladatelům v České republice a od prosince 2014 je součástí mediální skupiny Albatros Media a.s.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, Egmont, Kniha Zlín, Vyšehrad, Panteon, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading a Palmknihy a nabízí díky tomu široké spektrum mediálních produktů – knih, e-knih a audioknih.

 

Ukázka z knihy

U oběda jsem se jen nimrala v jídle, což babička přímo nesnášela, a tak mě hned sepsula a dostala jsem dlouhou přednášku o tom, že to za jejich mládí nebývalo, a kdyby byla válka, jak ta by nás naučila vážit si jídla. V ten moment, když babička zmínila válku, jsem upustila příbor a s pláčem utekla do psí boudy.
Dědovi to asi došlo, že mě vystrašil víc, než měl, a došel mi to všechno hezky vysvětlit. Plakala jsem tehdy pejskovi Punťovi do kožichu, ale když mě děda asi po dvanácté ujistil, že nikdo nikoho střílet nebude, a už vůbec ne za to, že neví, čím chce být, dala jsem si říct a z boudy jsem vylezla. (str. 10)

 

O autorce

Alena Blanářová se narodila ve Valticích a vyrůstala v malé jihomoravské vesničce Milovice u Mikulova. Po ukončení studia na obchodní akademii pracovala devět let v bance, z  toho šest jako manažerka. Je vdaná a má dvě děti. Při první mateřské dovolené založila svatební agenturu a začala se věnovat chovatelství psů obřího plemene landseer. Při druhém dítěti se pustila do psaní povídek a na zahradu jejich rodinného domku v Mikulově přibyly lamy alpaky. Po úspěchu v literárních soutěžích v  psaní povídek napsala svou první knihu – humoristický román s autobiografickými prvky s  názvem Slzy od smíchu.
(Zdroj informací: společnost Albatros Media)

 

Vyhrajte knihu Slzy od smíchu

Když jednou Anežce děda řekl, že lidé, kteří ani v dospělosti netuší, co by chtěli dělat, by se měli střílet, zalezla strachy do psí boudy a odmítala vylézt. Tehdy jí bylo šest a chvíli trvalo, než si uvědomila, že si z ní dědeček vystřelil. A vzpomněla si na něj ještě mnohokrát, protože si toho v dospělosti vyzkoušela hodně, než konečně našla to, co ji naplňuje a baví. Přečtěte si, jaká byla cesta za štěstím, která kdysi začala v malé jihomoravské vísce.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Fragment patřícím pod společnost Albatros Media vám navíc přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Slzy od smíchu vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Slzy od smíchu
probíhá od 28. května do 10. června 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 humoristické romány Slzy od smíchu

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSlzy od smíchu

Blanářová, Alena

Fragment, 2019

Zasoutěžte si o důkaz, že příležitost se má využít - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. alena5 napsal:

    Děkuji kniha Slzy od smíchu už dorazila

Napsat komentář