Po stopách Zikmunda a Hanzelky

Zikmund 100
Cestovatel a spisovatel Miroslav Hanzelka letos oslavil unikátní životní jubileum. Nadělit mu speciální dárek se rozhodli Lukáš Socha a Tomáš Vaňourek, kteří se vydali přesně po stopách Zikmunda a Hanzelky, když putovali Asií. Jen se šedesátiletým zpožděním, takže mohli zachytit, jak moc se svět (ne)změnil…

Příběh cestovatelských legend ožívá v retrospektivě dvou obyčejných kluků.
Dva mladí muži se vydávají po stopách asijské cesty Zikmunda a Hanzelky. Dnešníma očima hledí na stejná místa, jako kdysi před šedesáti lety jejich slavní předchůdci. Fotí, natáčejí, baví se s lidmi a zjišťují, jak moc se svět změnil. Kde stálo několik chalup, tyčí se dnes mrakodrapy. Fotoanabáze dvou kluků, kteří neposlechli rady „zkušených“, aby neblbli a dělali něco pořádného, jako pocta Miroslavu Zikmundovi k jeho stým narozeninám.

Ukázka z knihy

Siallagan jsme hledali hůře než obvyklá místa. Možná to bylo proto, že se TobaBatacké domy změnily a možná proto, že se informace o této oblasti nedají jen tak dohledat. Náhoda nám ale pomohla a místní nezklamali – odkázali nás na malou vesničku v oblasti Hutabolon, která byla v knize Past na Rovníku mylně považovaná za název vesnice. Nebylo snadné najít konkrétní stavby v oblasti 500 vesnic, a tak nastal čas uvažovat logicky. V Siallaganu je TobaBatacké muzeum a královský dům, před jehož hlavním vchodem postávají z kamene vytesané obřadní stoly a židle. Stejně tohle místo chceme vidět a kde jinde nám poradí než v muzeu.

Zikmund 100 ukazka

Zikmund 100

Po stopách Zikmunda a Hanzelky
Autor: Lukáš Socha, Tomáš Vaňourek

Počet stran: 280
Vazba: vázaná
Formát: 217×310 mm
ISBN: 978-80-264-2456-7
Doporučená cena: 399 Kč

 

Knihu Zikmund 100 vydalo nakladatelství CPress. A nezapomeňte na ukázku.

O autorech

Lukáš Socha je český cestovatel, fotograf, spoluzakladatel a jednatel společnosti Bodhi.Style a jeden ze dvou hlavních aktérů projektu Zikmund100. Vyučil se na kuchaře/číšníka a z navazujícího studia na hotelové škole v Plzni byl vyloučen za nekázeň v podobě výroku „Nechci, aby mi škola bránila v mém vzdělání“. Mezi léty 2005–2007 podnikl několik pracovních zahraničních cest. Nejprve jako dobrovolník do JAR, později na Nový Zéland a do Austrálie. V roce 2011 podnikl cestu do Indie, která mu radikálně změnila životní hodnoty. Opustil práci manažera a rozhodl se nadále věnovat focení a cestování. Jeho motto zní: „Kdo se vzdá svobody, aby našel jistotu, tak ztratí oboje. Ale kdo se vzdá jistoty, aby našel svobodu, ten oboje najde“.

Zdroj informací: Albatros Media

Tomáš Vaňourek vystudoval Českou zemědělskou univerzitu v Praze a ekonomii a management na ISCTE v Lisabonu. Působil jak obchodní ředitel v podniku Kovošrot, založil platformu recyklace a nakládání s odpadem ScrapTrade a spolu s Lukášem Sochou provozuje webové stránky Bodhi.style. Natáčí, fotí, píše.

Zdroj informací: Albatros Media


Nakladatelství CPress pružně reaguje na vzrůstající popularitu oborů v oblasti odborné a populárně-naučné literatury. Systematicky tak rozšiřuje svou knižní nabídku zejména v oblastech knížek pro nejmenší, cestování, historie a military, hobby, auto-moto, zdraví a životní styl, příroda a zahrada, umění a kultura a technika a věda.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZikmund 100
Po stopách Zikmunda a Hanzelky

Socha, Lukáš – Vaňourek, Tomáš

CPress, 2019

Napsat komentář