Pátrání po pravdě

Blues mrtveho muze
Vyšetřovatelé z Pinkertonovy detektivní kanceláře Ida Davisová a Michael Talbot se opět vrací na scénu. Tentokrát na ně čeká válka mafiánských klanů na pozadí jazzové revoluce. Podaří se jim vypátrat pravdu?

Otrava vrchních představitelů města při jednom z mnoha opulentních večírků v luxusním hotelu. Nález zohavené mrtvoly bílého gangstera v postranní uličce nechvalně proslulého Černého pásu. Zmizení slavné dědičky rodinného jmění bez jediné stopy. Tyto tři zdánlivě nesouvisející události probudí ospalé letní Chicago z letargie. Vyšetřovatelé z Pinkertonovy detektivní kanceláře Ida Davisová a Michael Talbot, nájemný vrah Dante Sanfelippo s pověřením od samotného Ala Caponeho a fotograf Jacob Russo pátrají po pravdě, i když každý z jiného důvodu…

Ukázka z knihy

„Jeden byl vysokej a vyzáblej. Ten druhej byl menší, ještě děcko. Možná trochu Mexikánec. A ten vysokej měl všude po krku jizvy. S jedním takovým jsem hrával kostky. Nadejchal se tehdá ve válce jedovatýho plynu a ty jizvy měl z toho, jak se ho doktoři snažili dát do kupy. Možná se to stejný stalo tomu, co jsem ho viděl na mostě.“
Jacob tomu úplně nevěřil.
„Jak daleko jste od něj byl, že jste viděl i jizvy?“ (str. 254)

Blues Mrtvého muže

Autor: Ray Celestin
Přeložila: Silvie Mitlenerová

Počet stran: 552
Vazba: vázaná
Formát: 150×210 mm
ISBN: 978-80-7597-351-1
Doporučená cena: 399 Kč

 

Knihu Blues Mrtvého muže vydalo nakladatelství XYZ. A nezapomeňte si přečíst ukázku a připomeňte si první případ detektiva Michaela Talbota.

O autorovi

Ray Celestin píše romány, scénáře a občas i komiksy a povídky. Více se o něm dočtete na jeho stránkách.


Nakladatelství XYZ vydává především původní českou literaturu, autorizované biografie, historické publikace i poutavé encyklopedie. Má ambici být nakladatelstvím se širokým záběrem, chce oslovit čtenáře různých zájmů a generací. Doposud vydalo téměř 400 knižních titulů. Je součástí společnosti Albatros Media.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeÚnikovka: Minecraft

Computer Press, 2019

Napsat komentář