Získejte román o životě na pomezí bludů a reality

svata-hlava-perex
Život v malé vsi u hranic je těžký, obzvláště když nemáte otce, kamarády a o slušnou práci ani nezavadíte. Hlavní hrdina románu Hany Lehečkové se z drsné reality snaží uniknout do světa, který si stvořil ve svém zápisníku, ale ne vše se dá ovlivnit.

Když váš život ovládnou bludy

Nemá tátu, nemá práci, nemá přátele, v malé pohraniční vsi poznává krušný rodinný život v dluzích, šikanu, výsměch okolí, domácí násilí. Ale když vezme do rukou propisku a sešit, už není chudáček, ale svatý člověk obdařený nadpřirozenými schopnostmi. Zná smysl života a má tu moc zachránit celý svět.

Psychotická novela vykreslující život na pomezí reality a bludů poodkrývá, jak těžké je vymanit se ze života v sociálně slabé rodině, pokud jste jen obyčejná slabá duše.

 

Svatá hlava

Autorka: Hana Lehečková

Vydalo: nakladatelství Vyšehrad
Počet stran: 224
Vazba: pevná bez přebalu
Vydáno: 4/2019
ISBN: 978-80-7601-101-4

Přečtěte si více o knize Svatá hlava, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Vyšehrad patřící pod společnost Albatros Media. A nezapomeňte si také stáhnout krátkou ukázku.

vysehrad_albatros-media

Nakladatelství Vyšehrad se se svými zhruba 80 tituly ročně se řadí mezi dvacítku největších českých nakladatelů. V řadě tematických oblastí – v historii a literatuře faktu, ve filosofii a teologii, v beletrii, zahrnující jak prózu, tak poezii, v dárkových publikacích, v kuchařkách a knihách věnovaných otázkám zdraví – se snaží nabídnout kvalitní literaturu novou i léty prověřenou.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, Egmont, Kniha Zlín, Vyšehrad, Panteon, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading a Palmknihy a nabízí díky tomu široké spektrum mediálních produktů – knih, e-knih a audioknih.

 

Ukázka z knihy

Vystoupila na nádraží a přesně jsem věděl že to je sandra.
Tlustá kudrnaté dlouhé černé vlasy brýle na nose ale jinak byla hezká pozdravili jsme se podali si ruce jako někde na úřadě chvíli mluvili o tom jakou měla cestu ona mluvila hrozně rychle a spoustu věcí najednou měl jsem pocit že mi chce říct co nejrychleji celý svůj život šli jsme ven z vesnice směrem k rybníku mluvila tak moc až jsem si myslel že kolečka v její hlavě se točí rychlostí 150 km za hod za chvíli jí vylítnou z hlavy a rozsekají mě na malé kostičky vyprávěla mi úplně všechno od svého narození až po dnešní den. (str. 82)

 

O autorce

Hana Lehečková (*1990) pochází z jižních Čech a vystudovala obor Teorie a kritika na pražské DAMU. V roce 2012 vyhrála dramatickou soutěž Švandova divadla, které posléze uvedlo její hru V(ý)chod. Další text s názvem Trollí matka vznikl pro Divadlo LETÍ u příležitosti Večeře s novou hrou – Zahradní slavnosti (2018). Kromě divadelní tvorby se věnuje převážně práci pro rozhlas (Johana a továrna na sny, Eliáš Říha zachraňuje svět ad.). Její seriál Vesmírné putování komety Julie uvedl Český rozhlas jako historicky prvního, živě čteného Hajaju. V současné době se jakožto scénáristka zabývá animovaným filmem. Knižně debutovala v roce 2018 s titulem Co se děje v Podpostelí.
(Zdroj informací: společnost Albatros Media)

 

Vyhrajte knihu Svatá hlava

Hlavní hrdina románu Hany Lehečkové vyrostl v neúplné rodině v malé pohraniční vesnici a poznal šikanu i domácí násilí. Když ale vezme do ruky propisku a otevře svůj sešit, má najednou pocit, že je obdařen nadpřirozenými schopnostmi a dokáže odhadnout, kdo přijde do pekla a kdo bude spasen. Jednoho dne však dojde k událostem, kvůli kterým se ocitá zcela odtržen od reality v zajetí svých vlastních představ a bludů a cesta zpět do reálného světa bude těžká. Podaří se mu ji najít?

Ve spolupráci s nakladatelstvím Vyšehrad patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Svatá hlava vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Svatá hlava
probíhá od 30. dubna do 13. května 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 romány Svatá hlava

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSvatá hlava

Lehečková, Hana

Vyšehrad, 2019

Napsat komentář