Komisař Gereon Rath zasahuje

Tichy-zabijak-Mokra-ryba-perex
V roce 1929 je Berlín velmi neklidným místem. Mladý a ctižádostivý komisař Gereon Rath o tom ví své. Neváhejte a poslechněte si jeho vyprávění ve dvou audioknihách, které uvedlo nakladatelství OneHotBook.

Komisař Gereon Rath má průšvih. Po neúmyslném zabití civilisty musí opustit rodný Kolín nad Rýnem a odcestovat na berlínské mravní oddělení. V roce 1929 však hlavní město doslova vře – drogy, rvačky a ilegální noční kluby lze najít na každém rohu. V tomto drsném prostředí Gereon na vlastní pěst začne vyšetřování…

Mokrá ryba

Berlín roku 1929 – město v rauši.
Mladý, ctižádostivý komisař Gereon Rath byl po neúmyslném zabití civilisty v rodném Kolíně nad Rýnem přesunut na berlínské mravnostní oddělení, které má práce nad hlavu. Kokain, ilegální noční kluby, politické pouliční bitvy – obyvatelstvo metropole vychutnává život na hraně i za ní. Gereon se přesto na vlastní pěst zaplete do vyšetřování, které vede oddělení vražd. Neznámý mrtvý, jehož tělo nese stopy bestiálního mučení, je pro berlínskou mordpartu záhadou. Situace je totiž mnohem komplikovanější, než se na první pohled zdá.

Autor: Volker Kutscher
Přeložil: Tomáš Butala
Účinkuje: Jan Teplý

Vazba: CD
ISBN: 8594169481838
Doporučená cena: 399 Kč

Audioknihu Mokrá ryba vydalo nakladatelství OneHotBook.

Poslechněte si ukázku.

————————

V Berlíně u oddělení vražd zůstává Gereon Rath i v druhém díle nesoucím název Tichý zabiják. Tentokrát stojí u případu úmrtí herečky, na niž při natáčení spadl světlomet. Šlo o pouhou nehodu, nebo úmysl? Vzápětí zmizí další herečka a na ulici se začnou stupňovat rvačky mezi nacisty a komunisty…

Tichý zabiják

Zbožňovaná filmová diva Betty Winterová umírá poté, co na ni při natáčení spadl světlomet. Ale byla to vůbec nehoda? Vyšetřování přivádí Gereona Ratha do berlínských ateliérů, kde to vře, neboť celá branže se dramaticky mění. Svět dobývá zvukový film a mnohým ujíždí vlak: producentům, majitelům kin i hvězdám němé éry. Do toho zmizí herečka Vivian Francková. Inspektor se ocitá v ohnisku sporů soupeřících producentů a navíc slíbí svému otci, že vypomůže kolínskému starostovi Konradu Adenauerovi v jisté delikátní záležitosti. Mezitím se u příležitosti pohřbu Horsta Wessela znovu vyhrocují pouliční bitky mezi nacisty a komunisty…

Autor: Volker Kutscher
Přeložil: Tomáš Butala
Účinkuje: Jan Teplý

Vazba: CD
ISBN: 8594169482477
Doporučená cena: 399 Kč

Audiknihu Tichý zabiják vydalo nakladatelství OneHotBook.

Zaposlouchejte se…

 

Seriál

Mokrá ryba i Tichý zabiják posloužily jako literární předloha úspěšného seriálu Babylon Berlin, který má dvě série po osmi epizodách. Podívejte se na trailer.

 

O autorovi

Foto: Monika SandelVolker Kutscher (* 1962) vystudoval němčinu, filozofii a historii na univerzitě v Kolíně nad Rýnem a v rakouském Wuppertalu. Než v roce 1995 vydal svůj první detektivní román pod názvem Mokrá ryba (MOBA, 2017), pracoval jako novinář. Od roku 2004 žije v Kolíně nad Rýnem, kde se kromě žurnalistiky věnuje také psaní scénářů pro televizi a vlastní literární tvorbě. Celá osmidílná série detektivek s kriminálním komisařem Gereonem Rathem, která je zasazena do Berlína 20. – 30. let (období tzv. Výmarské republiky), se stala světovým bestellerem a vznikl podle ní neméně úspěšný televizní seriál Babylon Berlin v režii Toma Tykwera (Lola běží o životParfém: Příběh vraha).

 

O interpretovi

jan_teplyJan Teplý (* 1976) po studiu na pražské konzervatoři získal první angažmá v Klicperově divadle v Hradci Králové. Odtud v roce 1998 odešel do Divadla po Palmovkou, kde působí dodnes. Kromě toho hostoval v Divadle na Vinohradech a ve Švandově divadle, objevil se i na menších pražských scénách a v představeních v rámci Letních shakespearovských slavností. Hrál v několika filmech (např. Kožené slunceHezké chvilky bez zárukyAndělé všedního dne) a známý je z televizního seriálu Temný kraj, kde ztvárnil jednu z hlavních postav, a účinkoval i v dalších (např. Zdivočelá zeměKriminálka AndělUliceČeské století). Spolupracuje též s rozhlasem a věnuje se dabingu (daboval třeba hlavní postavu kriminálního komisaře Gereona Ratha v seriálu Babylon Berlin).

Zdroj informací a fotografií: OneHotBook


Vydavatelství OneHotBook vydává audioknihy současných světových a českých autorů i moderní literární klasiku a osobitou tvorbu pro děti s kompletní profesionální produkcí zahrnující dramaturgii, režii, hudbu, postprodukci a design. Audiokniha v jejich podání není pouhým převyprávěním knihy, ale interpretačním uměním vzniklým ze spolupráce režisérů s pečlivě vybranými herci; zvukovou adaptací, jejíž náladu podkreslují atmosférické zvuky i ruchy a původní skladby vytvořené na míru daného díla.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTichý zabiják (audiokniha)

Kutscher, Volker

OneHotBook, 2019

zobrazit info o knizeMokrá ryba (audiokniha)

Kutscher, Volker

OneHotBook, 2018

Napsat komentář