Dramatický příběh tří královen

Gregory_Tri kralovny_uvodni
Markéta Tudorovna, Marie Tudorovna a Kateřina Aragonská jsou sice příbuzné, ale nebrání jim to celý život soupeřit a bojovat o tudorovský trůn. Přečtěte si historický román plný vášně, intrik a nebezpečí.

Přestože Markétu Tudorovnu, její sestru Marii a Kateřinu Aragonskou pojí příbuzenské pouto, nepřestávají se celý život žárlivě poměřovat. Příběh tří královen rozplétá složité vztahy a úkladné zrady ve stínu vášně, závisti a nebezpečí. Osud je však nevyzpytatelný, a proto se žádná z královen nemůže radovat ze svého momentálního vítězství dlouho.

 

Tři královny

Autorka: Philippa Gregory
Přeložila: Jana Vlčková

Počet stran: 448
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7543-772-3
Doporučená cena: 369 Kč

Knihu Tři královny vydalo nakladatelství Alpress v edici Klokan.

 

Ukázka z knihy

Už nepochybuji o tom, kdo z nás tří princezen stojí v popředí. Jsem to očividně já. Kateřině Aragonské se dítě počít nepodařilo, a dokonce se ani nemluví o jejím příštím sňatku. Stala se z ní nechtěná chudá příbuzná, vyžírka. Lidé sice můžou velebit Mariinu krásu a talent, ale její zasnoubení s Karlem Kastilským není nic než smělý plán, a on sám není víc než dítě. Jeho otec zemřel a on se stal dědicem Svaté říše římské. Ale pořád je to malý kluk, který se nemůže oženit, ani v příštích osmi letech nadělit Habsburkům syna. Zato já jsem počala, odnosila a porodila chlapce. Málem mě to stálo život. Ochořela jsem a všichni se domnívali, že zemřu. Avšak můj muž se vydal na svatou pouť, ušel pěšky spoustu mil, přinejmenším sto, a sotva v Saint Ninian ve Whithornu poklekl před oltářem, já jsem se uzdravila. Syn a dědic Skotska je zázrak a vzkaz od Boha, že žehná mému postu královny a našemu manželství. (str. 1)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Philippa Gregory

Phillipa-GregoryPhilippa Gregory, jež se proslavila historickými romány o britském rodu Tudorovců, se kupodivu narodila v Keni, a to 1. září 1954. Když jí byly dva roky, rodiče se vrátili zpět do Británie. Na univerzitě v Edinburghu získala doktorát v oboru anglické literatury 18. století. Prosadila se jako autorka řady historických románů, píše však také napínavé příběhy ze současnosti. Je uznávanou britskou spisovatelkou, která úzce spolupracuje také s rozhlasem a televizí. Philippa Gregory žije s rodinou na severu Anglie. Román Králova přízeň byl v roce 2008 zfilmován a stal se jedním z nejnavštěvovanějších snímků roku (tento román vyšel také v nakladatelství Alpress), hlavní role ztvárnili Eric Bana, Scarlett Johansson a Natalie Portman. K dalším autorčiným románům patří Královská hrdost, Bílá růže – Alžběta z Yorku, Zkrocená královna, Jen jedna bude královnou, Smrtící vlna, Kacíř a čarodějka, Vévodkyně lucemburská, Červená královna aj.

Informace a fotografie byly čerpány ze stránek nakladatelství Alpress.


alpressNakladatelství Alpress zaujímá na trhu s knihami jedno z předních míst a pro své čtenáře vydává knihy nejznámějších světových i českých autorů ve všech žánrech. Především to jsou romány pro ženy, romány pro muže, světová literatura, thrillery, dobrodružné a historické romány, příběhy ze života, knihy pro děti a mládež, komiksy, a také populárně naučná literatura z oblasti esoteriky, hobby, sportu. Nechybí knihy o zdraví, zdravé výživě a také velmi žádané knihy záhad.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTři královny

Gregory, Philippa

Alpress, 2019

Napsat komentář