Vyhrajte pátrání po výrobci figurek z kaštanů

kastanek-perex
Na předměstí Kodaně je nalezeno zohavené tělo mladé ženy a nad ním visí panáček z kaštanů. Mohly by na něm být stopy vedoucí k pachateli? Otisk z něj sice policie sejme, ale úplně jiný, než ve který vyšetřovatelé doufali. Pěkně jim totiž zamotá hlavu.

Podivný podpis vraha

Na předměstí Kodaně je nalezena zavražděná žena. Na místě činu policie objeví panáčka z kaštanů, na němž je otisk prstu patřící zmizelé dívce, jejíž případ byl dávno uzavřen. Krátce nato dojde k další vraždě. Další znetvořené tělo, další kaštanová figurka.

Vyšetřovatelé bojují s časem, neznají však motiv a pachatel si s nimi nelítostně zahrává. Dokáží ho zastavit dřív, než se objeví další panáček? A jak s vraždami souvisí případ zmizelé školačky?

 

Kaštánek

Autor: Soren Sveistrup

Vydalo: nakladatelství Kniha Zlín
Překlad: Kristina Václavů
Počet stran: 464
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 4/2019
ISBN: 978-80-7473-773-2

Přečtěte si více o knize Kaštánek, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Kniha Zlín patřící pod společnost Albatros Media. A nezapomeňte si stáhnout a přečíst ukázku.

KnihaZlin_AlbatrosMedia

Nakladatelství Kniha Zlín vzniklo roku 2004. Od té doby se v rámci svých edic FLEET, TRACK, NEEWIT, WALT a TEMA snaží nabízet čtenářům to nejkvalitnější, co se v současné době objevuje na (nejen) evropském knižním trhu. Kniha Zlín vydává také původní díla českých autorů, poezii a literaturu faktu. Pozornost věnuje též literátům spojeným se zlínským regionem.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, Egmont, Kniha Zlín, Vyšehrad, Panteon, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading a Palmknihy a nabízí díky tomu široké spektrum mediálních produktů – knih, e-knih a audioknih.

 

Ukázka z knihy

Nevidí dívce do obličeje, jen jak se třese a tiskne se do rohu, aniž by se na něho podívala.
„Já jsem Marius. Jsem od policie a jsem tu proto, abych ti pomohl.“
Dívka zůstane vystrašeně sedět, kde je, jako by ho vůbec neslyšela a Marius najednou zpozorní a začne si všímat prostoru kolem sebe. Rozhlédne se a pomalu mu dojde, k čemu byl používán. Mariusovi se udělá špatně. Pak si za dveřmi vedoucími do sousední místnosti všimne křivých poliček. Při pohledu na ně zapomene na děvče a vejde dovnitř. Marius nedokáže říct, kolik jich je, ale je jich víc, než dokáže spočítat. Samí kaštanoví panáčci a panenky. I zvířátka. Malí i velcí, dětinští i hrůzostrašní, mnozí z nich nehotoví a zdeformovaní. Marius na ně zírá, na jejich počet a rozmanitost a ty malé figurky na poličkách v něm probudí nejistotu, když v tu chvíli za ním vstoupí dovnitř chlapec. (str. 14–15)

 

O autorovi

Soren Sveistrup je mezinárodně úspěšný scenárista. Studoval scenáristiku na Dánské filmové škole a titulem bakaláře završil studium historie a literatury na Kodaňské univerzitě. Jeho seriál The Killing (v češtině uveden pod názvy Zločin nebo Vražda) byl oceněn výročními cenami profesních organizací i filmových festivalů a britskou Televizní cenou BAFTA za nejlepší zahraniční seriál. Práva k vydání jeho románového debutu Kaštánek (2019) byla prodána do 25 zemí.
(Zdroj informací: společnost Albatros Media)

 

Vyhrajte knihu Kaštánek

Kodaňské policejní oddělení má plné ruce práce s dopadením vraha, který děsí nejen obyvatele města, ale s přibývajícími obětmi i zbytek země. Jeho podpis v podobě figurky z kaštanů, respektive otisky obětí dávno uzavřených případů, které na nich vyšetřovatelé nacházejí, navíc vyvolávají mnoho otázek. Dokáže mladá a ambiciózní vyšetřovatelka Naia Thulinová nakazit svým zápalem vyhořelého kolegu Marka Hesse, aby společně případ vyřešili? To si přečtěte v thrilleru dánského autora Sorena Sveistrupa.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Kniha Zlín patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Kaštánek vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Kaštánek
probíhá od 2. do 15. dubna 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 thrillery Kaštánek

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKaštánek

Sveistrup, Soren

Kniha Zlín, 2019

Napsat komentář