Slavné postavy starověku a jejich aféry

Tajnosti a skandaly staroveku_uvodni
Máte rádi historii, zejména období starověku? Slawomir Koper vám přinese příběhy významných postav z této doby ve čtivé a nevšední podobě. Poznejte soukromý život velkých mužů i žen, jejich zvyky a přečtěte si o jejich pikantních aférkách!

Díky fascinujícímu vyprávění získávají slavné postavy starověku lidskou podobu. Kniha líčí, jak trpěli, bojovali a milovali, představí nám jejich všední zvyky i pikantní aféry. Autor vykresluje obraz velkých mužů i žen ze starého Egypta, Persie, starověkého Řecka a Říma i počátků křesťanství, který je často vzdálený tomu, co známe z učebnic dějepisu.

 

Tajnosti a skandály starověku

Autor: Slawomir Koper
Přeložila: Dagmar Martiníková

Počet stran: 312
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7543-864-5
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Tajnosti a skandály starověku vydalo nakladatelství Alpress.

 

Ukázka z knihy

Záhadná Hatšepsut

Ví se o ní jen málo, koneckonců celá věda o dějinách starověkého Egypta připomíná skládání neúplných puzzlů. Chybí většina dílků, konečnou podobu a obraz si můžeme jen domýšlet. Takřka každý badatel spatří něco jiného, co bude ukvapeně zdůvodňovat a polemizovat přitom s jinými vědci.
Avšak dokonce i to, co víme o Hatšepsut, stačí, aby se stala ikonou popkultury a patronkou amerických feministek. V Centru feministického umění v Brooklynském museu se na výstavě „Globální feminismus“ objevila její podobizna ve vybrané společnosti význačných zástupkyň krásného pohlaví… Při té příležitosti vznikla legenda o úspěšné ženě, která dokázala Egyptu zajistit úspěch mírovou vládou, odlišnou od metod používaných faraony mužského pohlaví. (str. 1)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Slawomir Koper

Sławomir Koper (*1963) je polský historik a autor mnoha zajímavých knih, jmenujme např. Tajemství a pocity starověkého světa, Láska, sex a politika ve starověkém Řecku a Římě, Stopy prvních Piastů, Procházka kolem LvovaSoukromé životy elity druhé polské republiky. V současné době se Koper specializuje na meziválečné období polské historie a historii polských zvyků devatenáctého století. V knihách se snaží ukázat příběh „s lidskou tváří“, důležité osobnosti dějin v každodenním životě. Koper žije v Legionowu a kromě historie má rád také hudbu a sport.

Informace byly čerpány z autorových stránek.


Nakladatelství Alpress vzniklo v roce 1993 ve Frýdku-Místku. Od té doby se vyprofilovalo do podoby jedné z nejvýznamnějších a nejstabilnějších firem působících na českém knižním trhu. Po skromných začátcích, kdy produkce čítala několik autorů, vydává nakladatelství každý rok téměř 150 titulů a počtem ročně vydaných knih se řadí mezi největší česká nakladatelství.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTajnosti a skandály starověku

Koper, Slawomir

Alpress, 2019

Napsat komentář