Zasoutěžte si o návrat Petera Guillama do Londýna

Dědictví špionů - Ukázka
Peter Guillam odešel ze služeb britské tajné služby MI6 na rodinnou farmu. Chvíle klidu však netrvá dlouho a od bývalého zaměstnavatele přichází dopis, který nevěstí nic dobrého. Co na Petera v Londýně čeká?

Zlověstný stín studené války

Peter Guillam, kolega a žák George Smileyho z britské tajné služby, známé též jako Cirkus, odchází na odpočinek na rodinnou farmu na jih Anglie, avšak náhle obdrží dopis od bývalého zaměstnavatele, který ho předvolává zpátky do Londýna. Důvod? Studená válka vrhá svůj stín. Zpravodajské operace, jež dříve byly chloubou londýnského centra, jsou nyní hodnoceny generací, která už studenou válku nezažila. Někdo musí zaplatit za prolití nevinné krve ve jménu velké věci. Špion, který se přišel ohřát, znovu ožívá.

 

Dědictví špionů

Autor: John le Carré

Vydalo: nakladatelství Mladá fronta
Překlad: Veronika Volhejnová
Počet stran: 264
Vazba: pevná bez přebalu
Vydáno: 11/2018
ISBN: 978-80-204-4810-1

Přečtěte si více o knize Dědictví špionů, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Mladá fronta.

Nakladatelství Mladá fronta bylo založeno již v roce 1945 a v současné době se právem řadí mezi největší a nejúspěšnější vydavatelské domy v České republice. Své dobré jméno staví nejen na mnohaletých zkušenostech, ale hlavně na profesionalitě, odbornosti a dynamickém růstu. Tomu logicky odpovídá i pestré portfolio titulů, které vydává.

 

Ukázka z knihy

A to byla moje první cesta, první úkol pro to, co jsem později poznal pod jménem Cirkus. Tehdy jsem sebe sama poprvé viděl jako tajného válečníka podobného rodu, jako byl můj zemřelý otec. Už bych přesně nespočítal další cesty, které jsem podnikl během následujících dvou let – pět šest jich určitě bylo: do Leningradu, do Gdaňsku a do Sofie, pak do Lipska a do Drážďan. Pokud mi bylo známo, nikdy se nedělo nic zvláštního, když jsem si odmyslel, že jsem se na každou z nich musel připravit a potom se zase vrátit k normálnímu životu.
Během dlouhých víkendů v jiném venkovském domě s krásnou zahradou jsem přidal do svého repertoáru další triky, například kontrasledování, nebo jak se otřít v davu o cizího člověka a provést přitom nenápadnou, takzvanou letmou předávku. Někdy uprostřed těchhle hrátek, při malém obřadu v bezpečném bytě na South Audley Street, jsem směl převzít otcovy medaile za statečnost, jednu britskou a jednu francouzskou. Byl bych se mohl ptát, proč tak dlouhý odklad. Tu dobou jsem se už ale naučil to nedělat. (str. 13)

 

Vyhrajte knihu Dědictví špionů

Bývalý agent MI6, přezdívané Cirkus, Peter Guillam doufal, že si na rodinné farmě na jihu Anglie po letech náročné a nebezpečné služby konečně odpočine, jenže nyní jej volají zpět do Londýna. Zpravodajské operace, kterých se agenti britské tajné služby účastnili během studené války, jsou totiž znovu hodnoceny a někdo musí zaplatit za jejich nevinné oběti. Podaří se Peterovi očistit své jméno? To si přečtěte v nejnovějším špionážním thrilleru Johna le Carrého, který při psaní čerpal z vlastních zkušeností, které získal při působení v britských diplomatických službách.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Mladá fronta vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Dědictví špionů vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Dědictví špionů
probíhá od 11. do 24. března 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 špionážní thrillery Dědictví špionů

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDědictví špionů

Carré, John Le

Mladá fronta, 2018

Napsat komentář