Zahrajte si o kuchařku plnou vydatných polévek

polevky-ze-svatojanu-perex
Dříve byla polévka neodmyslitelnou součástí poledního menu a naše babičky tvrdily, že polévka je grunt. Dnes ji řada z nás raději vynechává, i když se jedná o výživný a zdravý pokrm, kterým můžete dokonce plnohodnotně nahradit hlavní chod.

Polévky, které zahřejí i zasytí

Zeleninové polévky od Kuchařky ze Svatojánu

Polévka je grunt, říkávaly s oblibou naše babičky. A měly pravdu, i když my ji dnes ale raději vynecháváme. Z polévek v této knize určitě neztloustnete, protože jsou hlavně ze zeleniny, luštěnin a zdravých obilovin. Samozřejmě v nich nechybí ani bylinky. Můžete jimi nahradit hlavní jídlo a cítit se sytí, plní energie a vitality.

 

Polévky ze Svatojánu

Autorka: Eva Francová

Vydalo: nakladatelství Motto
Počet stran: 224
Vazba: pevná bez přebalu
Vydáno: 2/2019
ISBN: 978-80-267-1429-3

Přečtěte si více o knize Polévky ze Svatojánu, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Motto patřící pod společnost Albatros Media. A nezapomeňte si také stáhnout ukázku.

Motto-AM

Nakladatelství Motto vydává kvalitní českou beletrii a romány. Významnou součástí portfolia jsou i kvalitní detektivky severských, anglických a amerických autorů. Uvádí na trh knihy nových žánrů, například foodwritingové romány. Nejen ženám jsou pak určeny tituly psychologické.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, Egmont, Kniha Zlín, Vyšehrad, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading a Palmknihy.

 

Ukázka z knihy

polevky-ze-svatojanu-ukazkaBílá česneková polévka

Ručím vám za to, že vám bude chutnat!

Na dvou lžících oleje pět minut opékáme dvě pokrájené cibule, přihodíme dva stroužky česneku nakrájené na tenké plátky a opékáme ještě minutu, jen tak, aby česnek nezhnědl. Přidáme 200 g oloupaných brambor nakrájených na kostičky a zalijeme 300 ml zeleninového vývaru a 500 ml sójového mléka. Osolíme, okořeníme čerstvě mletým pepřem a vaříme asi 15 minut, dokud brambory nezměknou. Nakonec přidáme jeden utřený stroužek česneku a rozmixujeme dohladka. Už nevaříme.
Dva pokrájené stroužky česneku zlehka osmahneme na lžíci olivového oleje. Polévku na talíři jím ozdobíme spolu s řeřichou. (str. 11)

 

O autorce

Eva Francová je výtvarnice a fotografka na volné noze, která se rozhodla opustit město a žít se svou rodinou uprostřed přírody ve Svatojanském újezdu nedaleko Jičína. Mnoho fanoušků si získala nejen originálním přístupem k vaření a novými, vždy vyzkoušenými a ověřenými recepty, ale i neuvěřitelným klidem a pohodou, které čtenářům předává prostřednictvím svého blogu Kuchařka ze Svatojánu, který se stal základem pro sérii jejích knih o vaření. Televizní diváci ji znají z hostování v pořadu Kouzelné bylinky.
(Zdroj informací: společnost Albatros Media)

 

Vyhrajte knihu Polévky ze Svatojánu

Inspirujte se osvědčenými recepty Evy Francové na chutné a výživné polévky ze zeleniny, luštěnin a bylinek, kterými můžete klidně nahradit i hlavní jídlo. Díky použitým ingrediencím je v nich totiž plno energie a vitality. Vyzkoušejte na vlastní kůži, že nemusíte vařit složitá jídla, abyste se dobře a do sytosti najedli.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Motto patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Polévky ze Svatojánu vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Polévky ze Svatojánu
probíhá od 19. února do 4. března 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 kuchařky Polévky ze Svatojánu

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePolévky ze Svatojánu

Francová, Eva

Motto, 2019

Zahrajte si o kuchařku plnou vydatných polévek - DISKUZE

Počet reakcí: 2
  1. Rita napsal:

    Dobrý den, dnes jsem obdržela knihu „Ještě to nebalím, vzkazuje babička“. Moc děkuji, velice jsem si ji přála. Rita

  2. Anicka59 Anicka59 napsal:

    Dnes jsem obdržela tuto knihu, kterou jsem zde vyhrála a moc za ni děkuji. Došla v pořádku a udělala radost!

Napsat komentář