Nenechte si ujít v týdnu od 28. ledna do 3. února 2019

nenechte_si_ujit
Čas letí jako voda a únor už klepe na dveře. Abyste si i v příštích dnech mohli zajít někam za literaturou, máme tu pro vás další tipy na literární akce. V Praze se bude například křtít kniha Slavíci, mořské víly a bolavé zuby. 

Dále můžete zajít například na besedu a autogramiádu autorky knihy Ze života Bulíka či navštívit Literární večer s Tomášem Poláčkem.

Ve středu 30. ledna můžete zajít do pražského knihkupectví Božská Lahvice. V 19.00 zde začne křest knihy Heleny Březinové Slavíci, mořské víly a bolavé zuby. Tato knížka se bude líbit všem milovníkům pohádek Hanse Christiana Andersena, popisuje totiž právě příběhy jmenovaného spisovatele. Snaží se zaměřit hlavně na jejich dospělou rovinu, poznáte tedy, že tyto pohádky rozhodně nejsou jenom pro malé děti. Více o titulu se ale dozvíte přímo na středečním křtu.

Ve čtvrtek 31. ledna se v Knihovně města Hradce Králové sejde mnoho malých čtenářů. Od 17.00 zde totiž budou číst dětem. A protože je zima v plném proudu, budou se číst pohádkové příběhy o ledních medvědech. Vypadá to na opravdu pohodový knižní večer, tak si ho nenechte společně s vašimi dětmi ujít. Akce se koná na pobočce Nový Hradec Králové.

Ve čtvrtek 31. ledna se podíváme také do ostravského Domu knihy. Besedu a autogramiádu zde bude mít Romana Skálová, autorka knihy Ze života Bulíka – Pokračování Dexterových příběhů. Tento nový titul je pokračováním knihy Ze života Bulíka a opět vypráví o životě anglického bulteriéra Dextera. Na ostravské besedě nebude chybět i hlavní hrdina, sám Dexter. Vše začíná v 16.00.

Pěknou akci si připravili také v třinecké knihovně. V sobotu 2. února se zde koná Literární večer s novinářem a cestovatelem Tomášem Poláčkem. Je například autorem knihy STOP – Světové tažení ochmelky Poláčka z Prahy do Ohňové země, kde popisuje svoji cestu z roku 2015. Tehdy se vydal autostopem až do Ohňové země, přes Sibiř a Severní a Jižní Ameriku. V roce 2018 pak vydal knihu Poslední stop: Afrika, kde vypráví o svém putování z Afriky do Prahy. Tento „cestovatelský“ večer začíná v 19.00 v Café Čítárna.

Týden zakončíme v neděli 3. únoraMěstské knihovně v Praze. V 17.30 zde zahájí autorské čtení spisovatelka Markéta Lukášková. Autorka knihy Losos v kaluži návštěvníkům představí svůj nový titul Panda v nesnázích, který vyšel na podzim loňského roku. Vypráví v něm o Tereze, které se přezdívá Panda. Tereza píše diplomovou práci o ženě, která v padesátých letech skrývala jejího dědečka. Díky tomu o něm Tereza zjišťuje zatím neznámé informace. Úryvek z knížky si můžete přijít poslechnout v neděli do knihovny.

  Další literární akce najdete v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář