Naděje a občanská válka v Sýrii

Mezi peklem a nadeji
Kniha od syrského františkána přenese čtenáře do Sýrie, kterou svírá občanská válka. Autor v ní popsal nejenom problémy a nebezpečí, které hrozí zdejším obyvatelům, ale celým jeho příběhem prostupuje i víra v Boha a naděje.

Tak dlouho se nedařilo ukončit válku v Sýrii, až jsme otupěli a přestali vnímat, co se v této zkoušené zemi děje. Syrský františkán, otec Ibrahim Alsabagh, se spolubratry Aleppo a jeho obyvatele neopustil ani v těch nejhorších okamžicích. A napsal o tom strhující knihu. Plnou každodenního strádání, ale také naděje a znamení, že Bůh člověka neopouští ani v nejbezvýchodnější situaci. Kde celé rodiny ohrožuje podvýživa, kde je čím dál dražší bydlení a nedostupná zdravotní péče, tam církev s vírou v Krista a s láskou k bližnímu usiluje o síť vztahů a brání chaosu. Kde dopadají rakety teroristů na domy nejchudších i na kostely, kde je nedostatek elektřiny i pitné vody, tam otec Ibrahim a jeho spolubratři dodávají útěchu, rozdávají potravinové balíčky a vodu z vlastní studny.

Ukázka z knihy

Povzbuzujeme každého, aby byl milosrdný hlavně ke svým nejdražším. Vždyť mír ve světě vychází z míru, který udržuje a sjednocuje rodiny. Snažíme se nabízet znamení naděje. Malá, ale o to důležitější. Když nemocný zažije návštěvu, doprovázenou láskyplným slovem a požehnáním, okamžitě toto znamení chápe a ví, že přišla naděje. Když chudá rodina dostane peníze, aby mohla zaplatit náklady za porod, přichází spolu s dítětem na svět naděje. Když mladík, který nemá v zimě co na sebe, dostane darem bundu, okamžitě znamení chápe. Znovu se rodí naděje. To samé se děje, když na oslavu přijde dítě, které kvůli strachu není schopné přijímat potravu, a sní s kamarády talířek sladkých burizonů.

Mezi peklem a nadějí

Válka v Sýrii a františkáni v obléhaném Aleppu
Autor: Ibrahim Alsabagh
Přeložil: Jan Lachman

Počet stran: 192
Vazba: brožovaná
Formát: 130×190 mm
ISBN: 978-80-7566-069-5
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Mezi peklem a nadějí vydalo Karmelitánské nakladatelství.

O autorovi

Ibrahim Alsabagh je syrský františkán, který působí v obléhaném a bombardovaném Aleppu v Sýri.


Karmelitánské nakladatelství je křesťansky orientované nakladatelství. Na trhu působí od roku 1991 a dosud vydalo více než 1500 titulů. Nejdůležitější částí edičního plánu KNA jsou edice věnované duchovnímu životu. Mezi dlouhodobě nejúspěšnější edice KNA patří edice Karmelitánská spiritualita a Malý duchovní život.

Doporučení:
Share

Napsat komentář