Vyhrajte odplatu za porušení dávného slibu

tiche-lzi-perex
Na starý slib, který kdysi porušila, už Lisa dávno zapomněla, jenže v poslední době se jí minulost připomíná až moc často a ona si uvědomuje, že by mohla přijít o vše, co pečlivě budovala. Sebere dost odvahy, aby se svému strachu postavila čelem?

Zrada, která nebyla zapomenuta

Lisa žije poklidný život. Jako svobodná matka kolem čtyřicítky se naplno věnuje výchově šestnáctileté dcery Avy. Co se týče mužů, je víc než opatrná, nikdy nemluví o své minulosti ani o nepřítomném otci Avy. Její nejlepší přítelkyně a kolegyně Marilyn by jí přála, aby se víc otevřela lidem a třeba i šla na rande – s novým, přitažlivým klientem, který o ni očividně jeví zájem. Jenže Marilyn má sama dost co řešit. Ava má zase po krk přehnané starostlivosti své matky. Chce žít jako všichni ostatní teenageři, bavit se s přáteli, chodit na plavání, učit se na zkoušky, mít přítele. Její matka by vyšilovala, kdyby věděla, že Ava už někoho potkala, někoho, kdo jí dává pocítit, že je inteligentní – a žádoucí.

Lisa se už velmi dlouho ohlíží přes rameno, ale v poslední době se cítí zvlášť nesvá. Tu a tam se objevují záhadné připomínky minulosti a naplňují ji neklidem. Její pečlivě vybudovaný život se začíná drolit a Lisa pochopí, že jedinou cestou, jak ochránit sebe a dceru, je postavit se strachu čelem. Přestože pouhá odvaha nebude stačit. Bude potřebovat pomoc Marylin, jediné osoby, které může důvěřovat. Jejich vzájemná důvěra je pro záchranu Avy nezbytná. Marylin slíbí, že udělá, cokoli bude třeba.

Jenomže kdysi dávno Lisa taky něco slíbila, a pak slib porušila. Její zrada nebyla nikdy zapomenuta – ani odpuštěna. A teď má za své provinění zaplatit.

 

Tiché lži

Autorka: Sarah Pinborough

Vydalo: nakladatelství Metafora
Překlad: Hana Sichingerová
Počet stran: 320
Vazba: vázaná
Vydáno: 10/2018
ISBN: 978-80-7359-570-8

Přečtěte si více o knize Tiché lži, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Metafora.

Nakladatelství Metafora bylo založeno v roce 2001 a od té doby se zaměřuje zejména na literaturu překladovou, její autoři pocházejí ze všech koutů světa. Vydává ale i knihy českých spisovatelů a vybrat si můžete beletrii vážnou i veselou, thrillery i detektivky z minulosti, současnosti i budoucnosti, nebo knihy z oblasti esoteriky či východní filozofie.

 

Ukázka z knihy

„Avin otec se neozval?“
„Ne.“ Naježím se, i když se ptá obezřetně. Vlídně. Ví, jak se věci mají. Další téma, které se na můj vkus objevuje příliš často. „Ani nic jiného nečekám.“ Potřebuji změnit téma.
„A co ty? Včera jsi mi připadala nějak nezvykle tichá. Trochu nesoustředěná. Je všechno v pořádku?“
„Bolela mě hlava. O nic nešlo. Víš, že se mi to občas stává.“ Rozhlíží se po servírce, která nám má přinést jídlo. Vyhýbá se mému pohledu? V uplynulých měsících to není poprvé, co ji bolela hlava.
„Možná bys měla zajít k doktorovi.“
„A ty bys možná měla jít na rande s panem Manningem.“
Zamračím se na ni.
„Fajn, fajn. Omlouvám se. Ale Ava už je skoro dospělá. Musíš se posunout dál.“ (str. 24)

 

O autorce

pinborough-sarahSarah Pinborough, narozená roku 1972, je uznávaná britská autorka knih pro dospělé, děti a mládež a úspěšná scénáristka. Publikovala více než 20 románů pro děti a mládež. Kniha Ví o tobě je jejím prvním thrillerem pro dospělé. Za své kratší texty obdržela v letech 2009, 2010 a 2014 cenu British Fantasy Award a čtyřikrát na ni byla nominována v kategorii románu. Jako scénáristka spolupracuje s BBC a zároveň se podílí na několika dalších projektech jiných televizních stanic. Je svobodná a žije v Londýně.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Metafora)

 

Vyhrajte knihu Tiché lži

Lisa nikdy nemluví o své minulosti ani o otci své dcery Avy a je více než opatrná, když jde o případné nové známosti. Její kamarádka Marilyn nechápe, proč stále odmítá muže, který o ni má očividný zájem, ale brzy dostane příležitost zjistit, proč tomu tak je a jaká tajemství a děsy si s sebou Lisa nese z dřívějška. Dávná zrada totiž nebyla zapomenuta a nyní přišel čas za ni zaplatit. Přečtěte si, jak celý příběh dopadne, v napínavém thrilleru Sarah Pinborough, který vyšel v rámci projektu Velký knižní čtvrtek, tj. mezi patnáctkou nejlepších knih letošního podzimu.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Metafora vám navíc přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Tiché lži vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Tiché lži
probíhá od 8. do 21. listopadu 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 thrillery Tiché lži

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTiché lži
Na každý slib jednou dojde

Pinborough, Sarah

Metafora, 2018

Napsat komentář