Získejte audio verzi kultovní knihy o závislosti na drogách

my-deti-ze-stanice-zoo-audiokniha-perex
Příběh Christiane F., která v pouhých dvanácti letech propadla drogám, se stal již kultovní knihou a dočkal se také filmového zpracování. Jediné, co zatím chybělo, byla audiokniha, ale i ta už je k mání a vy si o ni s námi můžete zasoutěžit.

Odvrácená strana berlínského života

Audiokniha My děti ze stanice ZOO obsahuje reálný příběh třináctileté dívky Christiane F. ze západního Berlína 70. let a popisuje život mladé dívky se závislostí na heroinu a se vším, co k tomu patří. Příběh Christiane V. Felscherinow zpracovali na základě zpovědi na magnetofonových páscích Kai Hermann a Horst Rieck.

Zhoršování zdravotního stavu, absťáky, žebrání, krádeže a prostituce. Berlínská stanice Zoo tehdy fungovala jako středisko obchodu s drogami. V době svého vydání měla kniha velký dopad na společnost a na otázku drogově závislých ve věku 13–15 let.

Dokud jsem nebrala háčko, měla jsem ze všeho strach. Z otce, z přítele mý matky, taky z tý pitomý školy a z učitelů, z domovníků, z dopravních policistů, kontrolorů v podzemce. Teď jsem si připadala nedotknutelná.

 

My děti ze stanice ZOO

Autoři: Christiane V. Felscherinow, Horst Rieck, Kai Hermann

Vydalo: vydavatelství Audiotéka.cz
Interpreti: Michal Jagelka, Viktorie Taberyová
Překlad: Zuzana Soukupová
Délka: 11 hodin 38 minut
Vydáno: 10/2018

Přečtěte si více o audioknize My děti ze stanice ZOO, kterou do soutěže věnovala společnost Audiotéka.cz.

audiotekaCZ_logo

Audiotéka.cz nabízí audioknihy v elektronické podobě, které je možné nakoupit a poslouchat přes aplikace pro mobilní telefony nebo web www.audioteka.cz. Mobilní aplikace jsou dostupné pro platformy iOS, Android a Windows Phone. V nabídce Audiotéky najdete přes 2500 titulů nejrůznějších literárních žánrů i audioverze populárních časopisů Respekt a Forbes. Služba Audiotéka je dostupná také na Slovensku a v další desítce jazykových verzí po celém světě.

 

O autorce

Christiane F. vyrůstala s otcem alkoholikem se sklonem k násilí. V šesti letech se s rodinou přestěhovala na problematické sídliště Gropiusstadt v západním Berlíně, kde bylo vyžití pro děti naprosto nulové. Po tom, co ji otec fyzicky týral, našla ve dvanácti letech spolu s dalšími vrstevníky východisko v hašiši, později v heroinu a začala prostituovat na známém nádraží Bahnhof ZOO. Když v 16 letech vypovídala u soudu, všimli si jí dva novináři, kteří s ní udělali rozhovor – ze kterého později vyšla kniha a pak vznikl i film. Porodila syna a v roce 2008 opět propadla drogám. Žije v Berlíně.
(Zdroj informací: společnost Audiotéka.cz)

 

Vyhrajte audioknihu My děti ze stanice ZOO

Život se s Christiane příliš nemazlil, neúplná rodina a otec se sklony k násilí ji poznamenali a stěhování do problematické berlínské čtvrti celou situaci ještě zhoršilo. Už ve dvanácti letech proto hledala mladá dívka útěchu v hašiši a později i v tvrdších drogách, které jí dávaly pocit nedotknutelnosti a bezpečí. Zveřejnění jejího vyprávění ovlivnilo a stále ovlivňuje mnoho čtenářů a nyní vychází také v audio verzi namluvené Viktorií Taberyovou a Michalem Jagelkou. Zaposlouchejte se do reálného příběhu zpracovaného na základě vzpomínek samotné hlavní hrdinky.

Ve spolupráci se společností Audiotéka.cz vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou audioknihu My děti ze stanice ZOO vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o audioknihu My děti ze stanice ZOO
probíhá od 20. října do 2. listopadu 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 audioknihy My děti ze stanice ZOO

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMy děti ze stanice ZOO
Audiokniha

Felscherinow, Christiane V. - Rieck, Horst - Hermann, Kai

Audiotéka.cz, 2018

Napsat komentář