Zasoutěžte si o rozbor příčin vedoucích k okupaci

1968-koreny-tragedie-perex
Před padesáti lety zasáhla Československo tragédie v podobě vpádu vojsk Varšavské smlouvy. Právě srpen roku 1968 dosud patří mezi nejhorší zážitky několika generací a vy si v knize historika Vladimíra Čermáka můžete přečíst, co k okupaci vedlo.

Příčiny a kořeny tragédie

Jen málo dějinných událostí ovlivnilo karmu tohoto národa tak tragicky jako srpen 1968. Brutální intervence vojsk Varšavské smlouvy patří k nejhorším zážitkům několika generací.

Historik PhDr. Vladimír Čermák patří k těm badatelům, kteří hledají kořeny a příčiny této tragédie nejen v ideologické podstatě Brežněvovského vedení a v Gomulkovsko-Ulbrichtovské hrůze z toho, že závan československé demokracie ohrozí jejich komunistické režimy, ale i v jiných geopolitických souvislostech.

Jeho brilantní analýza příčin a jevů, které vedly k 21. srpnu, se čte jako detektivka a patří bezesporu k nejlepším pracím o událostech, které zasáhly naše národy před padesáti lety.

 

1968 – Kořeny tragédie

Autor: Vladimír Čermák

Vydalo: nakladatelství BVD
Počet stran: 308
Vazba: pevná bez přebalu
Vydáno: 7/2018
ISBN: 978-80-88216-11-7

Přečtěte si více o knize 1968 – Kořeny tragédie, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Vyhrajte knihu 1968 – Kořeny tragédie

Rok 1968 si letos vzhledem k padesátému výročí okupace Československa vojsky pěti komunistických zemí Varšavské smlouvy připomínáme nejen v televizních filmech a dokumentech, zprávách a novinových článcích, ale také v knihách, které o této události vyšly. Ovšem jen několik z nich se zabývá tím, co k těmto tragických událostem vůbec vedlo. Historik PhDr. Vladimír Čermák vám ve své publikaci nabízí brilantní analýzu příčin a jevů brutálního obsazení, které ovlivnilo několik generací našeho národa.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu 1968 – Kořeny tragédie vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu 1968 – Kořeny tragédie
probíhá od 26. srpna do 1. září 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy 1968 – Kořeny tragédie

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knize1968 – Kořeny tragédie

Čermák, Vladimír

BVD, 2018

Napsat komentář