Dobrodružství psí námořnice

Tara terierka ktera obeplula svet
Vydejte se do světa s odvážnou psí cestovatelkou Tarou a jejími páníčky! Obeplujte Zemi, poznejte různá zajímavá místa a zjistěte, jaké to je, sdílet jachtu s malou roztomilou teriérkou.

Vydejte se s manželskou dvojicí dobrodruhů na plavbu kolem světa, na které je provází věrná jachta Deusa a posádka skládající se z jednoho neuvěřitelného námořnického psa, Jack Russel teriérky jménem Tara. Cesta trvá víc než deset let, plují od Karibiku přes Panamský průplav a ostrovy jižního Pacifiku do Austrálie a jihovýchodní Asie, a nakonec Indickým oceánem až do Mosambiku. Všichni tři zažívají napínavé příhody na vlnách – dramatické bouře, pád Tary přes palubu nebo hrozící ztroskotání, poznávají málo známé tropické ráje, přátelské domorodé národy i fascinující faunu a flóru. Setkávají se i s tsunami, moderním pirátstvím a zkorumpovanými celníky, vše ale překonávají i díky přítomnosti statečné psí námořnice na palubě.

 

Tara

teriérka, která obeplula svět
Autoři: Robert a Rosemary Forresterovi
Přeložila: Barbora Růžičková

Počet stran: 312
Vazba: vázaná
Formát: 145×215 mm
ISBN: 978-80-204-4404-2
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Tara vydalo nakladatelství Mladá fronta.

 

Ukázka z knihy

Tara terierka ktera obeplula svet_ukazka

Prohlédněte si celou ukázku.

 

Robert a Rosemary Forresterovi

Rosemary opustila Anglii v roce 1947, když její rodiče koupili farmu v Jižní Africe, a později farmařila v Rhodesii. Za Roberta se provdala roku 1968. O šest let později si koupili Land Rover a cestovali s papouškem přes Jižní Ameriku, až se konečně usadili v Riu de Janeiru. Tam si pořídili plachetnici. Když Robertův mladý bratr zemřel na rakovinu, rozhodl se Robert koupit jachtu a cestovat, poněvadž život je příliš krátký. Dalších dvacet let strávil s Rosemary na cestách, z toho deset let jim dělala společnost jejich teriérka Tara.

Informace byly čerpány ze stránek Hubble & Hattie.


Mladá fronta má dobré renomé ve všech oblastech knižní produkce, především v próze a poezii. Kvalitní knižní tituly najdete nejen v tradičních knižních edicích – KolumbusKvěty poezieModerní světová prózaJednorožecIkarosLidé a Země a Multiřada, ale i v dalších zajímavých mimoedičních projektech.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTara
Teriérka, která obeplula svět

Forrester, Robert – Forrester, Rosemary

Mladá fronta, 2018

Napsat komentář