Nenechte si ujít v týdnu od 23. do 29. července 2018

nenechte_si_ujit
První měsíc prázdnin se pomalu chýlí ke konci, Měsíc autorského čtení ale pokračuje i v následujících dnech, a tak bude zase kam zajít za kvalitní literaturou. I tentokrát se můžete těšit na mnoho zajímavých autorů.

Brně se v rámci Měsíce autorského čtení v pondělí 23. července představí slovenský spisovatel, herec a režisér Dušan Vicen. Ve stejný den vystoupí také turecká prozaička Sema Kayhusuz, která kromě vlastní tvorby také vyučuje kreativní psaní. Ve středu 25. července pak můžete zajít na čtení Víta Kremličky, básníka, prozaika, publicisty a překladatele. Stál u zrodu časopisů Revolver Revue a Respekt a na svém kontě má už patnáct titulů, mj. Lodní deníkTibetiana či Amazonské medy. Z českých autorů se dále můžete těšit na autora románu Nejlepší kandidát a spoluzakladatele hnutí Žít Brno Stanislava Bilera, který se představí ve čtvrtek 26. července. Pokud chcete zajít na některého z dalších zahraničních autorů, v pátek 27. července můžete zajít na čtení turecké prozaičky a scénáristky Hatice Meryem.

ostravského programu začneme polským básníkem Jerzym Kronholdem, který v pondělí 23. července přečte ze své nové sbírky Adres w ciemnosciach. V úterý 24. července se pak představí turecký prozaik a esejista Faruk Duman. A nebude chybět ani český zástupce, ve stejný den se můžete těšit i na Vratislava Maňáka, redaktora zpravodajského portálu ČT24 a autora děl jako Muž z hodinRubikova kostka či Šaty z igelitu. I v Ostravě se všem účastníkům představí Vít Kremlička (v pátek 27. července) a Stanislav Biler (v sobotu 28. července). A pokud vás lákají i zahraniční autoři, v sobotu 28. července si můžete zajít na čtení tureckého spisovatele Iskendera Pala.

Kompletní program Měsíce autorského čtení najdete na stránkách projektu.

Nevíte, jak zabavit děti o prázdninách? Stavte se s nimi do Masarykovy veřejné knihovny ve Vsetíně, kde se každé úterý koná čtení pro ty nejmenší. Knihovnice vybraly množství krásných knížek, ze kterých budou dětem předčítat, a pokud se vám zrovna ten váš příběh bude líbit, knížku si rovnou můžete půjčit. Čtení probíhá od 10.00 v dětské knihovně na Dolním náměstí. Na pobočkách Luh a Rokytnice pak navíc jednou za čtrnáct dní, vždy ve středu od 9.00, probíhá čtení spojené s tvořením. Děti si tak mohou i něco pěkného vyrobit.

Všechny akce najdete přehledně v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář