Šance pro všechny básníky – Brněnská sedmikráska

vitez
Časopis a nakladatelství Host vyhlásily již třetí ročník básnické soutěže Brněnská sedmikráska. Téma je tentokrát více než zajímavé a ani odměny pro vítěze nejsou k zahození…

Vůbec první ročník se konal v roce 2009 a jeho vítězem se stal Petr Petříček. Zajímavostí nepochybně je, že autor nepochází z Brna, ale z úplně druhého konce republiky. Místy jeho pobytu byly Teplice, pak Praha a nakonec jsou to Hořovice. Jeho myšlenky o Brnu, o tom, co o městě znal, však výborně spojil v báseň a tak si vysloužil toto ocenění.

V loňském a předloňském roce zúčastnilo soutěže více jak sto básníků, kteří v nich popisovali zážitky i krásu tohoto moravského města. Věkově soutěž není omezena, takže nejstaršímu účastníkovi bylo krásných devadesát let, naopak nejmladší se stala dívenka, které bylo deset let.

Tématem letošního ročníku je Nejkrásnější brněnská báseň o Praze (nejkrásnější pražská báseň o Brně).

Pořadatelé soutěže se zřejmě nechali při vypisování tématu letos ovlivnit právě tím faktem, že většina účastníků soutěže vlastně z Brna vůbec nepochází. Téma je inspirativní a nabízí možnost zamyšlení pro všechny, kterým poezie není cizí.

A co čeká na vítěze?

Vítěz soutěže obdrží finanční hotovost ve výši 10 000 Kč, taktéž tzv. šalinkartu na celý měsíc a další hodnotné ceny.

 
Podmínky soutěže
Soutěž není omezena věkem, ani místem bydliště.

Básně musí mít rozsah maximálně na tři strany A4 a je třeba je zaslat buď emailem nebo poštou na adresu nakladatelství Host.

 
Uzávěrka soutěže je 1. září 2011.

Vyhlášení básnické soutěže Brněnská sedmikráska proběhne v prostorách Domu pánů z Kunštátu – Kavárny Trojka v rámci festivalu Brněnské kulturní HOSTování a to 1. října 2011.

Porota

V ní zasedne pražský spisovatel Jaroslav Rudiš, brněnský emigrant v Praze, herec, režisér a spisovatel Arnošt Goldflam, autor sbírky Zapalte Prahu básník a publicista Karel Škrabal a šéfredaktor časopisu Host, Miroslav Balaštík.

Veškeré podrobnosti o básnické soutěži Brněnská sedmikráska se dozvíte na stránkách nakladatelství Host.

Foto – nakladatelství Host

Doporučení:
Share

Šance pro všechny básníky – Brněnská sedmikráska - DISKUZE

Počet reakcí: 3
  1. Zuzina26 napsal:

    Dobrý den, dnes mi byla doručena výherní kniha Julie v červnu,Romeo na konci listopadu. Děkuji za výhru i za bleskové dodání.

  2. Zdeněk Pavel Kranz napsal:

    Vyhlašovatel si myslí, že vyvěsí třeba trenýrky na hrad, nebo jiné dějinné dílo a proto nemusí poděkovat ani za snahu nějakých ubohých pisálků, kteří většinou jsou anonymní nic.A já jsem tu šéfredaktor.
    Vlastně je to taky bydelník pro iniciativní a kreativní nápadníky, které zaplatí přiblblý čtenář bulváru

  3. Zdeněk Pavel Kranz napsal:

    Byla vyhlášena byla, pro rok 2016 a její výsledky jsou pravděpodobně tajné jak hrqady v Karpatech a nebo jsou nezbaveny mlčenlivosti

Napsat komentář