Získejte povídky propašované ze Severní Koreje

zaloba-perex
Komunistický režim Severní Koreje se neustále snaží, aby všichni věřili, že pro svůj lid chce jen to nejlepší. Opak je však pravdou, a možná je dokonce život v této zemi ještě horší, než jste si mysleli. Ostatně se o tom můžete přesvědčit.

Děsivá realita propagandistických lží

Kim Ir-sen a po něm Kim Čong-il vládli lidu Severní Koreje pevnou rukou a ani na chvíli nenechávali nikoho na pochybách, že komunistická diktatura chce pro všechny jen to nejlepší.

Povídky severokorejského autora známého pod přezdívkou Bandi, které vznikaly v letech 1989 až 1995 a byly následně propašovány za hranice, tuto masku strhávají. Nešťastné osudy jejich protagonistů svědčí o krutých praktikách režimu, pro nějž lidský život nic neznamená.

Jedná se o vůbec první soubor protirežimních povídek žijícího autora, který se podařilo propašovat ze Severní Koreje. Totožnost autora se z pochopitelných důvodů přísně tají a pod sbírkou sedmi povídek je podepsán pseudonymem Bandi, což v korejštině znamená „Světluška“.

Kniha vzbudila velký ohlas v zahraničních médiích, vyšla již ve více než třiceti zemích (Velká Británie, USA, Polsko, Francie, Rusko, Portugalsko, Japonsko, Německo, Řecko atd.). Sjednocujícím tématem sbírky je kromě místy až satirické kritiky stranických praktik a zoufalého každodenního boje za špetku lidské důstojnosti také autobiografický motiv deziluze těch hrdinů, kterým osudové události náhle otevřou oči a oni spatří děsivou realitu propagandistických lží – jako se to údajně stalo autorovi samému, když ho strádání a úmrtí řady blízkých během hladomorů na počátku 90. let přivedlo k rozhodnutí vylíčit v umělecké prozaické podobě pravdu o severokorejské společnosti a pokusit se ji ukázat světu.

 

Žaloba

Zakázané příběhy propašované ze Severní Koreje

Autor: Bandi

Vydalo: nakladatelství Plus
Počet stran: 264
Vazba: pevná
Vydáno: 4/2018
ISBN: 978-80-259-0827-3

Přečtěte si více o knize Žaloba, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Plus patřící pod společnost Albatros Media.

Plus_Albatros-Media

Nakladatelství Plus se zaměřuje na kvalitní literaturu různých žánrů od humoristických románů po krimi. Přináší významná díla světové literatury i českou prózu, klasická díla z žánru strašidelné povídky a také se věnuje objevné literatuře non-fiction a komiksům.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

 

O autorovi

Pod pseudonymem Bandi (v češtině světluška) se skrývá severokorejský autor, jenž v Severní Koreji stále žije a tvoří. Rukopis Žaloby, jejž se mu díky pomoci přátel a příbuzných podařilo propašovat přes severokorejskou hranici, obsahuje sedm výrazně protirežimních povídek, které demaskují hrůznost diktatury, v níž Bandi žije. Ve snaze chránit se před případnými represemi tak Bandi zůstává v anonymitě.
(Zdroj informací: společnost Albatros Media)

 

Vyhrajte knihu Žaloba

Vůbec první soubor sedmi povídek, které se podařilo propašovat za hranice Severní Koreje, ukazuje děsivou realitu ze života obyvatel této komunistické země. Místní diktatura sice navenek vždy hlásala, že je jejím cílem zvyšovat blaho jejího lidu, ale opak je pravdou. Nešťastné osudy hlavních hrdinů, kteří jednoho dne prozřeli a uvědomili si sílu propagandistických lží, o tom přesvědčí i vás. Kniha autora, který píše pod pseudonymem Bandi, vzbudila v zahraničí velký ohlas a nyní vychází také v České republice.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Plus patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Žaloba vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Žaloba
probíhá od 24. dubna do 7. května 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 povídkové knihy Žaloba

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŽaloba
Zakázané příběhy propašované ze Severní Koreje

Bandi

Plus, 2018

Napsat komentář