Autobiografie biatlonové legendy

Martin.Fourcade
Pokud jste někdy viděli světové závody mužů v biatlonu, jistě vám neuniklo francouzské jméno Martin Fourcade. Tento současný biatlonový král dokáže v závodě porazit soupeře a ani se nezadýchat. Ale věřte, je to jen člověk… Jaká byla jeho cesta na vrchol?

Autobiografie biatlonové legendy s předmluvou Gabriely Koukalové.

Držitel největšího počtu medailí ze zimních olympijských her mezi francouzskými sportovci, rekordman v počtu vítězství v celkovém hodnocení Světového poháru i vítězství během jedné sezony… Martin Fourcade je ve svých 28 letech světovou biatlonovou legendou a jedním z největších francouzských šampionů.

V této knize se ohlíží za svou fascinující životní dráhou. Vzpomíná na dětství strávené v Pyrenejích, na Alpy, kam následoval svého staršího bratra, a na pohoří Jura, kde sám čelil svému osudu a otevřel se sobě i ostatním; nevynechává ani adrenalin Olympijských her ve Vancouveru a triumf v Soči. Popisuje vnitřní pohnutky, které ho přiměly překonat jeho limity, odhaluje svou zranitelnost, a my tak můžeme zahlédnout neuvěřitelnou sílu jeho charakteru. Mluví o svém životě, o sportu i o setkání s těmi největšími světovými sportovci.

Martin Fourcade. Můj sen o zlatě a sněhu je jedinečné a autentické svědectví úžasného člověka a výjimečného sportovce.

Martin Fourcade

Můj sen o zlatě a sněhu
Autor: Martin Fourcade
Přeložila: Jitka Řihánková

Počet stran: 192
Vazba: vázaná
Formát: 145×210 mm
ISBN: 978-80-756-5276-8
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Martin Fourcade vydalo nakladatelství Jota.

Ukázka z knihy

Když se pokouším analyzovat pohnutky, které mě přivedly k mé sportovní dráze, nemohu vynechat svou rodinu, mé dva bratry, Brice a Simona. Když přemýšlím o vývoji mého povolání, na tu neuhasitelnou vnitřní touhu, všechno mě vrací do našeho dětství. (str. 21)

Zalistujte si celou ukázkou.

O autorovi

Martin Fourcade (*1988), vlajkonoš francouzské výpravy na Olympijských hrách v Pchjongčchangu, má nejlepší bilanci v rámci francouzských zimních sportů. Získal čtyři olympijské medaile (dvě zlaté a dvě stříbrné), deset titulů mistra světa v individuálních disciplínách, šest křišťálových glóbů po sobě v letech 2012 až 2017 a šedesát tři vítězství v jednotlivých závodech. Již nyní je světovou biatlonovou legendou.

Zdroj informací: nakladatelství Jota


Nakladatelství JOTA vydalo za téměř třicet let své existence na českém knižním trhu více než 2 500 titulů v celkem téměř 8 milionech výtiscích. Vše začalo v osmdesátých letech minulého století láskou ke knihám, jak jinak. Dnes vydává nakladatelství nejen českou, ale i překladovou literaturu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMartin Fourcade
Můj sen o zlatě a sněhu

Fourcade, Martin

Jota, 2018

Napsat komentář