Teenagerské čtvrtky: Alice Moon – Krvavá romance: Polibek nesmrtelnosti

krvavá
Co se stane, když se osamělá Sara zaplete s novým spolužákem, který je tajemný jako noc sama? Něco nepřekonatelného ji k Dustinovi přitahuje. Je to láska?

Alice Moon: Krvavá romance – Polibek nesmrtelnosti 

Osm
Sara ani nevěděla, jak dlouho ohromeně zírala na ten nepopsatelný výjev. Po chvíli se ji přece jen podařilo odtrhnout od té scény oči a zamířit pryč. Mechanicky vyhrabala z hromady svršků v přeplněné šatně svoje sako a dala se na ústup. Pryč, honem pryč, pohaněl ji vnitřní
hlas.

Jonathan za ni volal, aby počkala, že ji samozřejmě odveze domů, ale neslyšela ho. Nechtěla nic než běžet. Utíkala a utíkala…

Běžela a nepřemýšlela. Chtěla domů, pryč z toho strašného večírku, z toho domu hrůzy…
Ani si nevšimla, že začalo pršet, nevnímala, že déšť zesílil, že ji z šatů crčí voda a vlasy se ji přilepily k hlavě.

Vnímala jen hluk ve svém nitru, šum v uších a burácející tlukot srdce. Nevěděla, jak dlouho už běží, ale když se ocitla v jejich ulici, vypověděly ji nohy službu. Doklopýtala za roh, zakopla, málem upadla a cela udýchaná se s ostrým pícháním v boku dovlekla poslední metry k domu. Bylo ji horko, nevěděla, jestli je víc zmáčena deštěm, nebo vlastním potem. Před jejím vnitřním zrakem se stále vynořovala ona šílená scéna. Zachvátila ji bezmezná hrůza. Anna a Dustin, Dustin a Anna, on na ni, ona s nepřítomným pohledem, on v extázi… divné, odporné, perverzní, šokující… Sara nenacházela žádné vysvětlení, všechno v ni vířilo jedno přes druhé – obličeje, tvary, světla, oči… krev.

I když byly obrazy, které ji pronásledovaly v posledních měsících ve snech, podivně a nepříjemně ji obtěžovaly – tohle je tedy zdaleka předčilo.
Když třesoucíma se rukama otevřela dveře domu, přišel další šok. V předsíni stál cizí muž a civěl na ni.

Zatraceně! Zatraceně! Zatraceně! Dustin uhodil pěsti do parapetu ve svém pokoji. Nemohl pochopit, co se stalo, neměl žádné vysvětlení. Jen matně si vzpomínal, jak se to vlastně seběhlo. Jednotlivé obrazy dostávaly postupně jasnější kontury, čímž se mu ovšem rozhodně neulevilo – ba přímo naopak.

Dustin sebou hodil na postel a přitiskl si ruku k hrudi. Ucítil lehké, sotva znatelné bušeni – důkaz. Ale intervaly už se zvětšovaly. Brzy bude zase po všem. A pak… Dustin nevěděl. Zavřel oči a čerstvé události se před ním začaly odvíjet jako film…

Zmatek, dezorientace, slepota – pro všechny, jenom pro mě ne. Konečně, konečně ji můžu nerušeně pozorovat. Ale nesmím. Vlastně bych si to měl sám zakázat.

Knihu Krvavá romance vydalo nakladatelství Fragment.

Související knihy

Krvavá romance

Alice Moon

Fragment 2012

OBJEDNAT

Doporučení:
Share

Napsat komentář