Zasoutěžte si o útěk před praktikami tajných služeb

nocni_dravec
Kdysi býval Burák agentem britské tajné služby, ale posledních dvacet let strávil v čínském pracovním táboře. Za tu dobu se mnohé změnilo, což zjistí záhy po svém útěku, i když jedno zůstalo stejné – pořád mu jde o život. Podaří se Burákovi přežít?

Útěk vězně 5995

Pracoval jako tajný agent pro Brity. Posledních dvacet let ale strávil v čínském pracovním táboře, odkud se mu podařilo utéct. Na každém rohu pekingských uliček mu však hrozí smrt a on se musí naučit, jak v tomhle světě přežít. Protože svět, který znal, se během jeho věznění změnil víc, než si dokázal představit…

Tento špionážní thriller vykresluje Čínu bez příkras a zároveň odhaluje praktiky tajných služeb i technicky vyspělý svět kyberšpionáže.

 

Noční dravec

Autor: Adam Brooks

Vydalo: nakladatelství Kniha Zlín
Překlad: Irena Steinerová
Počet stran: 416
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 7/2017
ISBN: 978-80-7473-527-1

Přečtěte si více o knize Noční dravec, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum. A nezapomeňte ani na naši recenzi.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Ukázka z knihy

„Veliteli sektoru!“ 7775 si stoupl do pozoru. Radši to uděláme oficiálně, pomyslel si. „Vězeň číslo 7775 chce oznámit, že vězeň číslo 5995 je nepřítomen.“
„Kolik je hodin?“
„Pět, veliteli.“
Zívnutí, zpod deky zavanul hutný pach. „Jak to myslíš, že je nepřítomen?“
„Není tam, veliteli.“
„No a kam šel? Není to Burák?“
„Vězeň číslo 7775 neví, kam vězeň číslo 5995 šel, veliteli.“
„Proč tak divně mluvíš? Byls ho hledat?“
„Ne, veliteli.“
Po velitelově spánkem otupělé tváři se pomalu rozprostíral stín pochopení. Zamžoural a s námahou se vysoukal zpod deky. Jejich plešatějící a vlídný velitel sektoru, sám také vězeň – zřejmě záškodník, ale nikdo nevěděl čeho –, byl utiskovatel i přítel zároveň. Teď si oblékal nátělník, stál s vystrčeným pupkem ve tmě a mnul si bradu.
„A kam teda šel?“ (str. 23)

 

Vyhrajte knihu Noční dravec

Po dvaceti letech v pracovním táboře se vězeň 5995 přezdívaný Burák odhodlá k útěku. Přes pouště severozápadní Číny se dostane až do Pekingu, kde však zjistí, že po dobu jeho vězení se mnohé změnilo. Mohl by mu pomoci někdo z jeho bývalých zaměstnavatelů z britské tajné služby? Ale jak se s nimi spojit? Výměnou za vlastní život je Burák ochoten nabídnout cokoliv a jak se ukazuje, jeho tajemství je cennější, než by si kdo dokázal představit. Jak jeho příběh dopadne, si můžete přečíst v prvním díle plánované špionážní trilogie Adama Brookse.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Noční dravec vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Noční dravec
probíhá od 10. do 16. prosince 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 špionážní thrillery Noční dravec

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNoční dravec

Brooks, Adam

Kniha Zlín, 2017

Zasoutěžte si o útěk před praktikami tajných služeb - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Shakespeare napsal:

    Milá redakce, moc děkuji za výhru knihy v soutěži. Kniha/špionážní thriller – Noční dravec/ mi
    byla doručena včera dopoledne a je mi příjemným vánočním
    dárkem, který mne potěšil. Přeji krásné, radostné a šťastné
    prožití vánočních svátků v pohodě a zdraví a vše nejlepší
    přeji v novém roce 2018.

Napsat komentář