Mimozemská invaze pokračuje…

Temny les
V prvním díle byla pravda o mimozemské invazi odhalena a zrádci a kolaboranti zničeni. Nicméně na Zemi zůstaly sofony, které dokážou odhalit i ty nejtajnější obranné plány. Nedostanou se jen do lidského nitra a právě čtyři vybraní jedinci jsou poslední nadějí lidstva…

Pokračování světového fenoménu od nejlepšího čínského autora science fiction.
Dlouho utajovaná pravda o chystané mimozemské invazi, k níž má dojít za čtyři sta let, byla konečně odhalena a Země se vzpamatovává ze šoku. Zrádci a kolaboranti byli sice rozprášeni, na Zemi však působí sofony, subatomární vyzvědači Trisolaranů, před nimiž není úkrytu a jejichž prostřednictvím se nepřítel okamžitě dozví i o těch nejtajnějších obranných plánech lidstva. Existuje jen jedno místo, kam sofony nedohlédnou – do lidského nitra. Organizace spojených národů proto světu představí čtyři jedince, do nichž vkládá svou poslední zoufalou naději: tři uznávané myslitele, vojevůdce a stratégy a jednoho obyčejného, druhořadého sociologa. Luo Ťi se ocitá v centru celosvětové pozornosti, aniž tuší, proč byl vybrán a co se od něj čeká. Ví jen, že je jediným člověkem na Zemi, kterého se Trisolarané bojí.

Ukázka z knihy

Vypadá tak staře…
To byla Wu Jüeho první myšlenka, když spatřil Tchang, ohromnou letadlovou loď ve výstavbě, která se před ním koupala v mihotavém světle elektrických jisker. Byl to samozřejmě jen dojem daný nesčetnými bezvýznamnými šmouhami na plátech téměř dokončeného trupu z mangové oceli, které po sobě nechaly supermoderní obloukové svářečky. (str. 25)

Ohlasy na knihu

Průlomová kniha… Jedinečná směs vědecké a filozofické spekulace, konspirační teorie a kosmologie.

- George R. R. Martin o románu Problém tří těles

S tím, jak intriky sílí a Trisolarané se stále přibližují, převrací Temný les mnohá očekávání čtenářů anglofonní sci-fi naruby.

- LA Review of Books

Rozprostírá se před námi komplexní skládačka s propracovaným hlavním hrdinou a příběhem, ve kterém jde o hodně, to vše zasazeno do transcendentního prostředí. Temný les je v každém ohledu lepší kniha než Problém tří těles – a ten byl přitom úžasný.

- Tor.com

Temný les

Autor: Liou Cch´-Sin
Přeložil: Aleš Drobek

Počet stran: 600
Vazba: vázaná
Formát: 132×205 mm
ISBN: 978-80-7577-172-8
Doporučená cena: 399 Kč

 

Knihu Temný les vydalo nakladatelství Host. A nezapomeňte se podívat na první díl.

O autorovi

Liou Cch'-sinLiou Cch‘-sin (* 1963) je hlavním představitelem nové generace čínských autorů science fiction. Devětkrát obdržel nejprestižnější čínskou žánrovou cenu Galaxy, jednou titul velmistra čínskojazyčné sci-fi a jako vůbec první Asiat v historii získal také cenu Hugo v kategorii nejlepší román. Jeho díla se řadí k žánru hard science fiction, věhlas si získal především díky silné atmosféře a brilantní představivosti. Liou Cch’-sin ve svých románech úspěšně propojuje abstraktní myšlenky s tvrdou realitou a napříč svým dílem se pokouší odhalit podstatu a estetiku vědy. Problém tří těles (2007) je jeho nejslavnější román.

Zdroj informací: nakladatelství Host


hostNakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou – publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků.

Doporučení:
Share

Napsat komentář