Zasoutěžte si o hon na nebezpečného únosce dětí

dcera-krale-mocalu-perex
Kdo jiný by mohl vystopovat nebezpečného únosce dětí, který uprchl z vězení, než někdo, kdo zná krajinu stejně dobře jako on. Helena Pelletierová navíc brzy zjišťuje, že právě ona a především její dvě dcery jsou příštím cílem Krále močálů.

Z lovce lovnou zvěří

Když neslavně známý únosce dětí Král močálů uteče z přísně střeženého vězení uprostřed Michiganské divočiny, je si Helena Pelletierová jistá, že je schopná ho se svými loveckými a stopařskými schopnostmi chytit. Vždyť znalostmi rozlehlých močálů se Králi nemůže nikdo vyrovnat kromě Heleny, jeho vlastní dcery. Postupně zjišťuje, že útěk z vězení byl jen první krok v otcově promyšleném plánu. Jeho cílem je totiž unést ji i její dvě malé dcerky. V této hře o přežití musí Helena využít vše, co se od otce jako dítě naučila…

 

Dcera krále močálů

Autorka: Karen Dionne

Vydalo: nakladatelství Slovart
Překlad: Hana Březáková
Počet stran: 320
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 10/2017
ISBN: 978-80-7529-326-8

Přečtěte si více o knize Dcera krále močálů, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Slovart. A nezapomeňte také na ukázku.

Nakladatelství Slovart bylo založeno v Praze v únoru 1994 a od té doby vydalo více než 2000 titulů. Vydává licenční knihy předních světových nakladatelů, ale i domácích autorů převážně z oblasti dětské a populárně naučné literatury.

 

Ukázka z knihy

Jméno mé matky byste poznali, kdybych vám je řekla, a pak byste se podivili – jen kratičce, protože roky, kdy se lidé zajímali o moji matku, jsou dávno pryč, stejně jako ona sama. Kde je teď? A nenarodila se jí náhodou dcera, zatímco ji pohřešovali? Co se s tím děvčátkem stalo?
Mohla bych vám povědět, že mi bylo dvanáct a matce dvacet osm, když jsme unikly z rukou jejího únosce, že jsem ty roky strávila v něčem, co noviny popsaly jako polozbořený statek obklopený močály uprostřed michiganského Horního poloostrova. Že jsem se naučila číst díky hromádce časopisů National Geographic z padesátých let a zažloutlému vydání sebraných básní od Roberta Frosta, ale nikdy jsem nechodila do školy, nikdy jsem nejezdila na kole, nevěděla jsem, co je to elektřina ani tekoucí voda. Že jedinými lidmi, se kterými jsem během těch dvanácti let mluvila, byli moje matka a otec. Že jsem vůbec netušila, že jsme v zajetí, a to až do té doby, než jsme se z něj dostaly. (str. 11)

 

Vyhrajte knihu Dcera krále močálů

V dětství Helenu Pelletierovou její otec naučil mnoho užitečných dovedností souvisejících s lovem a stopováním a především jí předal své znalosti o místních močálech a okolní divočině. Nemohl tušit, že právě tyto znalosti Helena o mnoho let později využije, aby jej vypátrala po útěku z přísně střeženého vězení. Helena se musí pokusit předvídat každý otcův krok a především postupovat rychle, protože právě o ni a její dvě dcery jejímu otci jde. Jak napínavý příběh dopadne, to si přečtěte v thrilleru americké spisovatelky Karen Dionne, který patří mezi šestnáct knih, které byly vybrány jako nejlepší čtení pro letošní podzim v rámci projektu Velký knižní čtvrtek.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Slovart vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Dcera krále močálů vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Dcera krále močálů
probíhá od 23. října do 5. listopadu 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 psychologické thrillery Dcera krále močálů

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDcera krále močálů

Dionne, Karen

Slovart, 2017

Zasoutěžte si o hon na nebezpečného únosce dětí - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Gargamel napsal:

    Dobrý den, dnes v pořádku dorazila kniha Dcera krále močálů, velmi Vám děkuji

Napsat komentář