Anekdoty

Tipy_V raji bude veselo_Ilustrovane zidovske anekdoty
Náboženství není nutné brát vždycky jenom vážně. O tom vás přesvědčí naše dva dnešní knižní tipy, které si dokážou udělat pořádnou legraci jak z křesťanství, tak z judaismu – ovšem vkusně a zábavně.

Pobavte se vtípky o Adamovi a Evě a dalšími anekdotami z křesťanského prostředí s humornou knihou V ráji bude veselo Piera Giorgia Gianazzy.

V ráji bude veselo

Autor: Pier Giorgio Gianazza
Přeložila: Vanda Bodová
Ilustroval: Pavel Novák

Počet stran: 160
Vazba: brožovaná
Formát: 113×165 mm
ISBN: 978-80-7195-935-9
Doporučená cena: 169 Kč

Knihu V ráji bude veselo vydalo Karmelitánské nakladatelství v edici Úsměvy.

Knížka vtipů, anekdot, aforismů, důvtipných hádanek, rčení, přísloví a historek zejména z náboženského prostředí.

 

Ukázky z knihy

Ideální manželství
Adam a Eva měli ideální manželství. On se nemusel cítit jako jeden z mnoha, které si bývala mohla vzít. A ona nemusela pořád poslouchat, jak skvěle vařila jeho matka.

Adamův spánek
První Adamův hluboký spánek byl i jeho poslední. Vzbudil se bez žebra, zato měl manželku.

Moritz Gottlieb Saphir

Adamova dlouhověkost
V centru židovských studií se disputovalo na téma, jak se Adam mohl dožít tak vysokého věku – možná až sto třiceti let. Jeden ženatý učenec řekl tiše: „Adam neměl tchyni.“ (str. 9)

 

Pier Giorgio Gianazza

Pier Giorgio Gianazza, SDB (* 1945) žije od roku 1961 na Blízkém východě. Vysvěcen na kněze byl v Jeruzalémě, poté studoval teologii v Římě. Vyučuje na univerzitách v Jeruzalémě, Betlémě a v libanonské Harisse. Jako věrný syn Dona Boska občas opustí akademický styl a sbírá kvalitní anekdoty.

Informace o autorovi byly čerpány ze stránek Karmelitánského nakladatelství.

 

Karmelitánské nakladatelství je křesťansky orientované nakladatelství. Na trhu působí od roku 1991 a dosud vydalo více než 1500 titulů. Nejdůležitější částí edičního plánu KNA jsou edice věnované duchovnímu životu. Mezi dlouhodobě nejúspěšnější edice KNA patří Karmelitánská spiritualita a Malý duchovní život. Mezi kmenové autory, kterým bylo vydáno více titulů, patří mimo jiné: Anselm Grün, Vojtěch Kodet, Kateřina Lachmanová, Marie Svatošová, Max Kašparů.

————————————————

Nejoblíbenější židovské anekdoty zpracoval slovem i obrazem Jiří Šimon. Jeho knížka Ilustrované židovské anekdoty je sice útlá, ale překypuje humorem!

Ilustrované židovské anekdoty

Budete slzet smíchy!
Autor: Jiří Šimon

Počet stran: 88
Vazba: šitá
Formát: 145×210 mm
ISBN: 978-80-271-0588-5
Doporučená cena: 149 Kč

Knihu Ilustrované židovské anekdoty vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Neopakovatelná sbírka židovských vtipů, při kterých budete slzet smíchy. Svérázně humorné ilustrace Jiřího Šimona skvěle doplňují text a zcela nepochybně vám vykouzlí úsměv na tváři, kdykoliv do knížky nahlédnete!

 

Ukázky z knihy

Jiri Simon_Ilustrovane zidovske anekdotyJiri Simon_Ilustrovane zidovske anekdoty2

Prolistujte si celou ukázku.

Jiří Šimon

Ilustrátor a grafik Jiří Šimon (* 1979) vystudoval na VOŠ obor Obalový a grafický desing. Pod jménem DruidOfTheMoon vydal svou první knížku Smrťáček a zvířátka. Pod pseudonymem Jiří Akka Emaq je externí přispěvatelem hudebního měsíčníku Fullmoon a jako M. Q. je znám coby bubeník hudebních formací Edith a dříve též Jiříkovo vidění.

 

Nakladatelství Cosmopolis vzniklo na jaře roku 2015 a je součástí zavedeného nakladatelského domu Grada. Logo značky v sobě zahrnuje hned několik významů: hřbety stojících knih, živoucí město a rytmus. Přináší tak svým čtenářům knihy z celého světa, zahraniční i českou beletrii všech žánrů, a současně drží prst na tepu doby. Pestrou skladbu žánrů (od detektivek a thrillerů přes humor až po čtení pro ženy) ilustruje také motto redakce: knihy všech barev.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete další skvělé knihy za výhodné ceny.

Pobavily vás naše dnešní tipy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeV ráji bude veselo

Gianazza, Pier Giorgio

Karmelitánské nakladatelství, 2017

zobrazit info o knizeIlustrované židovské anekdoty
Budete slzet smíchy!

Šimon, Jiří

Cosmopolis, 2017

Napsat komentář