Zaměřeno na něžné pohlaví

ZenaSKnihou
I když zrovna neupřednostňujete červenou knihovnu, jednou za čas může být příjemné přečíst si příběh o lásce, který vás vtáhne do svého děje a nepustí a je protkaný protkaný vtipem, dobrodružstvím či napětím. Nabízíme vám několik románů o lásce, které by vás mohly zaujmout.

Náhodné setkání povede k celé řadě událostí, které, kdo ví? Nakonec třeba skončí i láskou…

Henry + Zoe = Velké trable

Autor: Andy Jones
Přeložil: Tomáš Bíla

Počet stran: 360
Vazba: vázaná
Formát: 135×207 mm
ISBN: 978-80-259-0708-5
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Henry + Zoe = Velké trable vydalo nakladatelství Plus.

Henry a Zoe toho mají společného víc, než by je samotné napadlo. Třeba to, že každý z nich musel zúčtovat s minulostí a začít znovu, aby zjistili, co v životě doopravdy chtějí. Jeden z nich proto utekl do Londýna, druhý naopak z Londýna hodlá na hodně dlouho zmizet. A když se jejich životní dráhy v městě nad Temží protnou, zdá se, že si s nimi osud jen tak zahrává… Je nějaká naděje, že z rovnice HENRY + ZOE nakonec vyjde VELKÁ LÁSKA?

Zoe má pocit, že by asi měla vstávat. V kuchyni je dřez plný špinavého nádobí, koberce se musejí vyluxovat, koupelna umýt. Ale je unavená, je jí teplo a vychutnává si doznívající vzrušení po tom, jak ji probudila ruka šmátralka. Alex je skřivan a Zoe je sova a poslední dobou to vypadá, že kdykoli má jeden z nich náladu na sex, ten druhý spí jako poleno. Přemýšlí, jak je to dlouho – kromě dnešního rána –, co se naposledy milovali.

Stáhněte si celou ukázkovou kapitolu.

————————————————

Jak nejlépe zjistit, zda spolu vydržíte celý život? Hrdinové následující knihy si to ověří, když se ocitnou Náhle sami – na opuštěném ostrově je pro to ideální příležitost.

Náhle sami

Autorka: Isabelle Autissierová
Přeložila: Markéta Krušinová

Počet stran: 208
Vazba: vázaná
Formát: 150×210 mm
ISBN: 978-80-257-2173-5
Doporučená cena: 259 Kč

Knihu Náhle sami vydalo nakladatelství Argo.

Louisa a Ludovic se vydají na cestu kolem světa. Jsou šťastně zamilovaní, plánují společný život. Zastávka na ostrově Stromness, obývaném jen tučňáky, lachtany a rypouši, se jim stane osudnou. Ocitnou se náhle sami, bez lodi, bez jídla, bez komunikačních prostředků.

Vyrazili brzy. Den bude podle všeho nádherný, jak tomu v těchto bouřlivých zeměpisných šířkách bývá, nebe sytě modré, jasné a pro padesátou rovnoběžku jižní šířky typicky průzračné. Hladinu nečeří ani jedna vlnka, jejich loď Jáson pluje po tmavém vodním koberci jako bez tíže. Je bezvětří, a tak albatrosi musejí šlapat vodu okolo trupu lodi.
Člun vytáhli hodně vysoko na písečnou pláž a prošli kolem bývalé velrybářské stanice. Zrezlé a sluncem pozlacené plechy vypadají tak trochu rozpustile, jak se na nich mísí okrová, plavá a rezavá barva. Lidmi opuštěnou stanici si pro sebe zabrala zvířata, ta samá, která tu tak dlouho pronásledovali, zabíjeli, porcovali a vařili v obrovských kotlích, jež se teď rozpadají.

O autorce

Isabelle Autissierová je francouzská mořeplavkyně a spisovatelka. Vyrůstala poblíž Paříže, vystudovala zemědělské inženýrství, obor rybářství. V 90. letech 20. století své mořeplavecké zážitky popisovala v kratších reportážích, později začala psát romány. Její poslední román Náhle sami byl v širší nominaci na prestižní francouzskou literární cenu – Prix Goncourt.
Isabelle Autissierová je předsedkyní francouzské pobočky Světového fondu na ochranu přírody (WWF). Žije na moři a v La Rochelle.

————————————————

Můžete mít všechno, ale stejně snadno o to můžete přijít. Do života partnerů zasáhne válka, což vyzkouší jejich sílu.

Slibuji ti, Annabelle

Autorka: Tamara McKinley
Přeložila: Hana Černá

Počet stran: 312
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7543-423-4
Doporučená cena: 289 Kč

Knihu Slibuji ti, Annabelle vydalo nakladatelství Alpress.

Přehnaná otcova přísnost donutí mladičkou Annabelle utéct z domova do Paříže. Tady prožívá nádherně bezstarostný čas, bohémská atmosféra města jí učaruje a navíc zde potká osudovou lásku, charismatického malíře Henriho. Do jejich životů krutě zasáhne válka. Henri odjede na frontu, Annabelle nemá peníze na vlastní obživu a ještě k tomu čeká dítě…

Muži z vesnice přinesli další nosítka s raněnými a vojáci, kteří byli schopní dojít sami, usedli na podlahu a trpělivě čekali na ošetření. Annabelle brzy zjistila, že mají nedostatek lůžek. „Musíte postavit nosítka na chodbě. Jen mezi nimi udělejte mezeru, ať se dá procházet,“ prohodila k pomocníkům cestou k dalšímu pacientovi.
„Annabelle?“
Strnula v půli kroku. Otočila se k zarostlému muži a srdce se jí rozbušilo. Etienna, vyhublého a zestárlého útrapami málem nepoznala. „Etienne? Jsi raněný?“ vyhrkla.
Zavrtěl hlavou. „Henri. Chytil dvě kulky.“

Přečtěte si celou ukázku.

O autorce

Tamara McKinley je britsko-australská spisovatelka, žijící na jihu Anglie. Narodila se v Launcestonu v Tasmánii v roce 1948, ale vyrostla a žila v Devonportu do věku deseti let a vychovávala ji její anglická babička. Když ukončila studium na anglické škole, zkusila velké množství zajímavých zaměstnání. Od mala byla vedena k lásce ke knihám, ale své vlastní knihy začala psát až ve svých 40ti letech, kdy měla konečně čas zkusit napsat vlastní příběh. Její romány byly přeloženy nejméně do 20 různých jazyků.

Zdroj: www.tamaramckinley.co.uk/
Překlad: redakce


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Jaké romány čtete nejraději vy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHenry + Zoe = Velké trable

Jones, Andy

Plus, 2017

zobrazit info o knizeNáhle sami

Autissierová, Isabelle

Argo, 2017

zobrazit info o knizeSlibuji ti, Annabelle

McKinley, Tamara

Alpress, 2017

Napsat komentář