Špionážní thriller z prostředí tajných služeb

Robert Karjel_Africka mise
Nakladatelství Plus vydalo druhý díl z kriminální řady Agent Ernst Grip spisovatele Roberta Karjela. Grip musí vyřešit smrt švédského poručíka, ale nebude to mít jednoduché, protože všichni kolem mu jenom lžou.

Brilantní špionážní thriller z prostředí špiček mezinárodních tajných služeb. Na střelnici v džibutském hlavním městě je zastřelen švédský poručík. Přímo v Africe má jeho smrt vyšetřit agent švédské tajné služby Ernst Grip. Cítí, že mu o průběhu události všichni lžou. Mezitím o kus dál v Adenském zálivu somálští piráti přepadnou luxusní jachtu a unesou švédskou rodinu. Aby Grip oba případy objasnil, nezbývá mu než využít nestandardních prostředků a postupů. Jakou roli ale hraje zákon a morálka, když jde o lidské životy?

 

Africká mise

Nebezpečné hry tajných služeb
Autor: Robert Karjel

Počet stran: 392
Vazba: vázaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-259-0714-6
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Africká mise vydalo nakladatelství Plus.

 

Ukázka z knihy

Gripovi se povedlo dostat do postele už před půlnocí, brzy se ale probudil celý vymrzlý. Několikrát se pak naštvaně pustil do zápasu s nastavením hotelové klimatizace. Když se nakonec podíval na hodinky a ty mu ukázaly, že jsou čtyři hodiny, vzdal to a vzal si prášek na spaní. Celé ráno a většinu dopoledne pak strávil jako v mlze. Zbytek dne zůstal o samotě. Přečetl si zprávu a osobní akta, přemýšlel, plánoval, zavolal Mickelsovi a ještě pár dalším lidem. Nechal si vyžehlit oba obleky, které si přivezl. V hotelu Kempinski to nebyl žádný problém.
Hotel se rozkládal na malém poloostrově severně od centra města. Palmové hájky a zeleň ohraničovaly pískově zbarvené zdi, které do okolní strohé krajiny vyřízly ostré linky. Uvnitř bylo všechno honosné a nedostupné, venku rostly trsy usychající trávy a všude se povalovaly prázdné lahve, které unášel vítr.(str. 84)

Stáhněte si celou ukázku.

 

Robert Karjel

Robert Karjel je profesionální voják, jako jediný Švéd prošel výcvikem u amerických mariňáků a jako pilot válečného vrtulníku se účastnil i mise v Afghanistánu. Jeho překvapivě vyzrálá prvotina Švéd vyvolala na Frankfurtském knižním veletrhu senzaci a prali se o ni nakladatelé z celého světa. České vydání je jedním z prvních.

Informace byly čerpány ze stránek společnosti Albatros Media.


Nakladatelství Plus obohacuje portfolio společnosti Albatros Media a. s. o literaturu pro dospělé. Ediční plán se zaměřuje na kvalitní mainstreamovou literaturu všemožných žánrů – od lehčích, čtivých románků či humoristického čtení přes závažnější psychologické či společenské romány, hororové či sci-fi povídky po historické romány –, se zvláštním důrazem na angloamerickou a českou prózu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeAfrická mise
Nebezpečné hry tajných služeb

Karjel, Robert

Plus, 2017

Napsat komentář