Román nejen o osamělosti

Na konci samoty
Po rodinné tragédii skončí tři sourozenci v internátu. Jules, který se trápí pocitem viny, se začíná uzavírat do sebe, ale za pomoci své spolužačky a sourozenců se dokáže oprostit od minulosti a žít v přítomnosti. A čeká na něj další ztráta… Ponořte se do románu o osamělosti a lásce.

Desetiletý Jules se svými dvěma sourozenci, Martym a Liz, vyrůstá v klidném a harmonickém prostředí. Idylu ovšem naruší rodinná tragédie, po níž všichni tři skončí v internátu. Julese sužují pocity viny a stává se z něj odtažitý snílek, který by si přál vše vrátit. I přesto se v internátu seznamuje s tajemnou spolužačkou Alvou, se kterou postupem času naváže hluboký a důvěrný vztah. Právě díky ní a svým sourozencům se dokáže dospělý Jules zbavit trápení a začít žít přítomností. I v té se ale musí vyrovnat s další velkou ztrátou… Působivý román o překonávání ztráty a osamělosti a o tom, co je v lidech neměnné. A především velký milostný příběh.

Ukázka z knihy

Asi dva roky po dovolené ve Francii se svými sourozenci jsem přestal fotografovat. Obdržel jsem odmítnutí od jednoho spřáteleného kurátora a ve vzteku jsem bednu se všemi fotoaparáty postavil na ulici. Po hodině jsem si pro ni zase šel, ale byla už pryč. Byl to začátek několikaměsíčního sešupu. Začal jsem vyspávat až do odpoledne, moc jsem hulil, napsal několik povídek, které jsem nikomu neukázal, a stal se ze mě hádavý tvor. Moje tehdejší přítelkyně se se mnou rozešla. (str. 127)

Pokud Vás ukázka zaujala, můžete pokračovat ve čtení.

Na konci samoty

Autor: Benedict Wells
Přeložila: Michaela Škultéty

Počet stran: 304
Vazba: vázaná
Formát: 128×190 mm
ISBN: 978-80-259-0672-9
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Na konci samoty vydalo nakladatelství Plus.

O autorovi

Benedict Wells (* 1984) se narodil v Mnichově a v roce 2003 se po dokončení střední školy přestěhoval do Berlína. Rozhodl se nejít na univerzitu, aby se mohl věnovat psaní. Jeho debut Becks letzter Sommer (Beckovo poslední léto) vyšel v roce 2008 a byl zfilmován. V roce 2011 následoval román Fast genial, který se týdny držel na žebříčku bestsellerů týdeníku Der Spiegel. Jeho čtvrtý román Vom Ende der Einsamkeit (Na konci samoty) získal v roce 2016 Cenu Evropské unie za literaturu.

Zdroj informací: Albatros Media


Nakladatelství Plus obohacuje portfolio společnosti Albatros Media a.s. o literaturu pro dospělé. Jeho ediční plán se zaměřuje na kvalitní mainstreamovou literaturu všemožných žánrů – od lehčích, čtivých románků či humoristického čtení přes závažnější psychologické či společenské romány, hororové či sci-fi povídky po historické romány –, se zvláštním důrazem na angloamerickou a českou prózu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNa konci samoty

Wells, Benedict

Plus, 2017

Napsat komentář