Nenechte si ujít v týdnu od 24. do 30. července

nenechte_si_ujit
Prázdniny se už brzy překlenou do své druhé poloviny a i konec července si můžete užít ve společnosti literatury. Hlavním lákadlem bude opět Měsíc autorského čtení, který i příští týden nabídne plno úžasných zážitků.

Měsíc autorského čtení v Brně a Ostravě má před sebou předposlední týden, program je ale stále velice bohatý. A na výběr máte i z dalších akcí, které se konají v různých koutech naší země.

Arnošt GoldflamPříští týden je Měsíc autorského čteníBrně a Ostravě opět nabitý skvělými osobnostmi ze světa literatury. V pondělí 24. července v Brně a ve středu 26. července v Ostravě můžete například navštívit autorské čtení spisovatele Arnošta Goldflama. Tento brněnský rodák a všestranný umělec má na svém kontě už dvacet knížek – např. knihy pro děti Standa a dům hrůzy či Sny na dobrou noc. Klubu knihomolů přispěl do rubriky Čtení ke kávě svou povídkou Bylo, nebylo… kdo ví….V pátek 28. července v Brně a v neděli 30. července bude v Ostravě ze svých knih číst spisovatel Ivan Binar. Píše jak pro děti (Kam se poděl Jeníček), tak pro dospělé (Peckova jáma). Na Měsíci autorského čtení ale můžete poznat také zahraniční autory, například gruzínské autory Gagu Nachucrišviliho (25. 7. Brno a 27. 7. Ostrava), Ekaterine Tohonidzu (26. 7. Brno a 28. 7. Ostrava) či Lelu Kodalašvili (27. 7. Brno a 29. 7. Ostrava). A chybět nebudou ani spisovatelé ze Slovenska, Polska či Ukrajiny. Podrobný program najdete na stránkách akce.

úterý 25. července pořádá Masarykova veřejná knihovna ve Vsetíně skvělou akci pro děti. Na Dolním náměstí bude od 10.00 už tradičně probíhat čtení dětem, tentokrát s názvem Z tátovy hlavy. Děti příjemně stráví prázdninové dopoledne a vy můžete mít dobrý pocit z toho, že získají kladný vztah k literatuře a knížkám.

Ve středu 26. července se můžete těšit na křest knižní novinky. V Praze v kavárně SmetanaQ představí svoji novou knihu Dobré duše známá spisovatelka Irena Obermannová. Možná ji znáte především díky jejím románům pro ženy, Dobré duše jsou však detektivkou. Hlavní hrdinkou je svérázná šachistka, která se po příjezdu do městečka Vlčí Úpice rozhodne přijít na kloub vraždě, která se tu stala. Křest knížky začíná v 18.00.

Krajské knihovně Františka Bartoše ve Zlíně můžete navštívit zajímavou výstavu. Letos je to totiž 100 let od doby, kdy se narodil významný český básník, dramatik, překladatel a novinář Josef Kainar. V knihovně můžete zhlédnout dokumenty, jež vám přiblíží jeho život a také pobyt ve Zlíně – v letech 1942 a 1943 totiž pan Kainar působil jako houslista a kytarista Doležalova tanečního orchestru. Výstava potrvá až do konce srpna, svou návštěvu si tak můžete v klidu naplánovat.

K létu neodmyslitelně patří koupaliště. Abyste se při opalování na dece nenudili, připravila si pro vás Severočeská vědecká knihovna v Ústí nad Labem skvělou akci. Po celý červenec a srpen bude na termálním koupališti Brná plážová knihovna. Půjčovat si knihy a časopisy tak budete moci i právě při návštěvě koupaliště. Není totiž nic lepšího, než odpočívat s knížkou v ruce a sluníčkem v zádech. Užijte si letní pohodu!

 Užijte si léto s literaturou a navštivte některou z událostí.

Další inspiraci můžete čerpat z našeho Kalendáře akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář