Nenechte si ujít v týdnu od 26. června do 2. července

nenechte_si_ujit
Červen je téměř u konce a čas letních dovolených začíná. Nastává doba odpočinku a i nových knih vychází v tomto období mnohem méně. Méně je proto i literárních akcí. Ještě pořád je ale z čeho vybírat, tak neváhejte.

Na co se můžete těšit poslední červnový týden? Opět nebudou chybět křty knižních novinek, v nabídce je také zajímavá přednáška a další jedinečné události.

Hned v pondělí 26. června máte možnost navštívit pražský Palác knih Luxor. Od 17.00 se zde bude křtít kniha Vladimíra Sochy Dinosauři v Čechách. Autor vás jejím prostřednictvím seznámí s historií objevů pravěkých tvorů na území dnešní České republiky. Rozhodně nejde o nudnou publikaci, autor vše zpracoval velice čtivým způsobem a poskytl tak ucelený pohled na tuto dávnou historii u nás. Zajímají vás dinosauři? Nenechte si ujít křest této novinky.

úterý 27. června se bude v Paláci knih Luxor v Praze křtít další kniha. Tentokrát půjde o novinku Radky Třeštíkové Osm. Autorka má na svém kontě bestseller Bábovky, takže i její nová kniha je očekávána s velkým napětím. Jde o detektivku, v níž je hlavní hrdinka Michaela jednoho dne nalezena postřelená a policisté si lámou hlavu s tím, kdo byl střelcem. Sama Michaela si totiž nic nepamatuje, zapomněla celý předešlý rok svého života. Křest knihy Osm začíná v 17.00.

Praze ještě zůstaneme. V úterý 27. června se v Městské knihovně uskuteční přednáška spisovatele Josefa Schovance, který zde zároveň pokřtí svoji novou knihu Vítejte v Autistánu. Autor se snaží zprostředkovávat veřejnosti neobyčejný život lidí s autismem a již podruhé nechává čtenáře nahlédnout do své mysli. Jeho první kniha O kolečko míň – Můj život s autismem zaznamenala velký úspěch, proto by vašemu zájmu neměla uniknout ani tato novinka. Přednáška a křest knihy začínají v 17.00.

Blíží se nejoblíbenější část roku většiny dětí – prázdniny. V našem přehledu proto nesmí chybět i akce určené právě dětem. Ve středu 28. června se v Krajské knihovně v Pardubicích odehraje již tradiční Pohádkové čtení s babičkou či dědečkem. Senioři z klubu SENSEN budou návštěvníkům dětského oddělení předčítat z pěkných knížek. Děti tak získají nejen vztah k literatuře, ale mají příležitost navázat nebo posílit vztah k nejstarší generaci.

Akci pro děti si připravili i v Masarykově knihovně ve Vsetíně. Ve čtvrtek 29. června se na Dolním náměstí před knihovnou uskuteční zábavné odpoledne pro mladé čtenáře nazvané Kids v akci – Začátek prázdnin s knihovnou. Akce začne v 14.00 a program bude opravdu pestrý. Děti si užijí scénické čtení z knížky Prázdniny blbce číslo 13, budou si moci koupit za zvýhodněnou cenu některé knížky a chybět nebude ani tvoření či malováni na obličej. O zábavu rozhodně nebude nouze.

pátek 30. června se vrátíme do Krajské knihovny v Pardubicích, v níž v 18.00 začne komponovaný pořad autorského čtení a hudby Poezie pod klenbou. Své dílo zde představí Richard Horák, který se kromě svých básní pochlubí i povídkami a fotografiemi, a Oldřich Bubák, cestovatel, spisovatel a také hudebník. Akce se tradičně koná ve sklepení knihovny.

pátek 30. června máte poslední šanci navštívit výstavuSeveročeské vědecké knihovně v Ústí nad Labem, která se zabývá životem a dílem spisovatele Vítězslava Nezvala. V květnu jsme si připomněli 117 let od narození tohoto významného českého básníka a spisovatele, jednoho ze zakladatelů poetismu a vůdčí osobnosti českého surrealismu. Výstava je k vidění ve vstupní hale knihovny, proto využijte poslední šanci a přijďte si Vítězslava Nezvala připomenout.

Nechte se zlákat naší nabídkou a zahajte léto některou z nabízených událostí.

Další inspiraci můžete čerpat z našeho Kalendáře akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář