Získejte humorné vesmírné dobrodružství

Kosmonaut z Cech
Jednoho dne se ve sluneční soustavě objeví podivný oblak a malá zemička v Evropě se rozhodne odhalit tajemství vesmíru a najít odpověď na otázku, zda se ve vesmíru nachází život. Na misi se dobrovolně přihlásí Jakub Procházka. Jak celá výprava dopadne? A uskuteční se vůbec?

Vesmírná mise

Kam nemůžeš poslat sondu, tam pošli člověka. Tím se řídila malá země z Evropy, když se ve sluneční soustavě objevil podivný oblak, slibující odhalení mnohých tajemství vesmíru. Stane se kosmonaut Jakub Procházka nejslavnějším mužem na Zemi? Nebo je celý projekt předem určený k nezdaru – ať už pro neznámou podstatu oblaku, nebo proto, že si s sebou Jakub vedle vědeckých zkušenosti veze i břímě minulosti? A dozvíme se, zda jsme ve vesmíru sami?

Kosmonaut z Čech

Autor: Jaroslav Kalfař
Přeložila: Veronika Volhejnová

Počet stran: 320
Vazba: vázaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-259-0670-5
Doporučená cena: 299 Kč

 

Přečtěte si více o knize Kosmonaut z Čech, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Plus patřící pod společnost Albatros Media.

Plus_Albatros-Media

Nakladatelství Plus obohacuje portfolio společnosti Albatros Media a.s. o literaturu pro dospělé. Jeho ediční plán se zaměřuje na kvalitní mainstreamovou literaturu všemožných žánrů – od lehčích, čtivých románků či humoristického čtení přes závažnější psychologické či společenské romány, hororové či sci-fi povídky po historické romány –, se zvláštním důrazem na angloamerickou a českou prózu.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

Ukázka z knihy

Jmenuju se Jakub Procházka. To je běžné jméno. Rodiče si pro mě přáli prostý život, život v dobrých vztazích s vlastí i se sousedy, život ve službách světu sjednocenému socialismem. Pak se s rachotem zřítila železná opona a do mé země vtrhl bubák, kterým nás dosud strašili, i se svou konzumní láskou a volnými trhy.
Než jsem se stal kosmonautem, bubák a jeho noví apoštolové se ptali, jestli si nechci změnit jméno na něco exotičtějšího. Západnějšího. Něco, co by se lépe hodilo pro hrdinu.
Odmítl jsem. Nechal jsem ho tak, jak bylo: obyčejné a prosté. (str. 9)

Přečtěte si více o Jakubovi Procházkovi.

O autorovi

Josef Kalfař se narodil v roce 1988 a v patnácti letech emigroval do Spojených států. Vystudoval New York University a žije v Brooklynu. Neváhejte si přečíst náš rozhovor s autorem.

Vyhrajte knihu Kosmonaut z Čech

Josef Kalfař vydal svoji prvotinu a zatím slaví úspěch, zahraniční recenzenti jsou nadšení.  Autor pochází z Čech, ale v patnácti letech emigroval do Spojených států. Kniha proto vyšla nejdříve v angličtině a následně byla přeložena do češtiny, nikoliv však samotným autorem. Hlavní hrdina románu Jakub Procházka je ambiciozní člověk, badatel a vědec, který se dobrovolně rozhodne vydat do vesmíru. Jako motivace pro dobrovolnou izolaci mu slouží snaha odčinit hříchy své rodiny.

Ve spolupráci s nakladatelství Plus patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Kosmonaut z Čech vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Kosmonaut z Čech
probíhá od 21. června do 4. července 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Kosmonaut z Čech

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKosmonaut z Čech

Kalfař, Jaroslav

Plus, 2017

Napsat komentář