Provaření rodiče

Provarena
Že není lehké být dobrým rodičem, o tom se přesvědčí hlavní hrdinové dnešního knižního tipu. Nicméně i přes různé problémy v podobě drog, dluhů či pracovního vytížené zjistí, že život může být i krásný. Zvláště tehdy, když do něj vstoupí děti.

Jak být dobrou mámou, když si neumíte poradit sama se sebou? Když vás táhnou do hlubin zoufalství drogy, dluhy, posedlost štíhlostí a taky osamění? Osmatřicetileté Sylvii, dvaadvacetileté Kamile a šestadvacetileté Alici život naložil na cestu pořádný batoh starostí. Otcové jejich dětí nejsou také zrovna ideální. Jeden feťák, další rocker, třetí workoholik. I oni nejspíš hledají své odpovědi. Jak být dobrým tátou, když jste dítě vlastně nechtěl? Nebo když se bojíte, že budete jako váš otec? To by rád věděl osmatřicetiletý Patrik, rocková hvězda, která má podle ostatních naprosto všechno. Stačí to ale na vyrovnání se s prázdnotou a starými křivdami, které ho sžírají?
I když hrdinové příběhu mají své bolesti a smutky, najdou v sobě vnitřní sílu odrazit se ode dna a plnit si své sny. Ponořte se do příběhu o přátelství, naději a také o tom, že život není vždycky tak marný. Zvlášť když do něj vstoupí děti…

Ukázka z knihy

Každopádně teď po mně něco chce. Vezmu mobil.
„Konečně,“ huhlá očividně totálně namol a za ním je slyšet dunění hudby a hlasité pokřikování. O tom, že jsou tři ráno, pomlčím.
„Musíš pro mě dojet, hajzlové mě nechtěj´ vzít do taxíku a šrajtofli jsem někde nechal,“ nařizuje mi.
„Já přece nemám auto,“ připomínám mu, „jsi v Ostravě?“
„Kde bych asi byl, když ti volám? Tak pro mě dojeď taxíkem, s tebou mě vezmou,“ navrhuje. Jsem mu natolik zavázaná, že si nedovolím nic namítat a raději se zeptám, kde vlastně je.
„Ve Stodolní, kde bych byl asi,“ mumlá. To se dalo čekat. Při představě, jak se valím s obrovským břichem Stodolní a hledám ho kdovíkde, se mi udělá špatně. Nevkročila bych tam za bílého dne a teď se mám vrhnout do centra bitek a bordelu.
„Kde přesně?“ snažím se zjistit.

Podívejte se i na naši ukázku.

Provařená

Autorka: Simona Votyová

Počet stran: 252
Vazba: vázaná
Formát: 150×210 mm
ISBN: 978-80-906507-2-5
Doporučená cena: 230 Kč

 

 

Knihu Provařená vydalo nakladatelství SiMonaLisa.

O autorce

Záběr činností Simony Votyové je poměrně široký, od psaní blogu, článků a knih přes dělání reportáží až po vedení dětské kapely. Více o autorce se lze dočíst na jejích osobních stránkách.


Nakladatelství SiMonaLisa je na knižní scéně nováčkem, vzniklo v roce 2016. Vydává knížky pro děti a beletrii pro dospělé.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeProvařená

Votyová, Simona

SiMonaLisa, 2017

Napsat komentář