Zahrajte si o příběh otroka Brasidia

Ve-stinu-areny-perex
Ačkoliv byl rozsudek Brasidiova otce spravedlivý, musí za něj jeho rodina pykat. On sám se ocitne jako otrok v gladiátorské škole Flavia Longina v Ravenně. A protože zde jeho život nemá téměř žádnou cenu, vypadá to, že bude muset začít bojovat.

Boj o život a spravedlnost

Když Brasidias, sloužící ve vojenské jednotce v Lýdii, dostane dopis od svého otce, aby se ihned vrátil domů, netuší, že nad celou jejich rodinou se vznáší Damoklův meč smrti. Jeho otec sice jako soudce vynesl spravedlivý rozsudek, ale ten rozsudek poslal na smrt příbuzného římského konzula a toto provinění nebude odpuštěno ani zapomenuto. Brasidias náhle zjišťuje, že musí volit mezi rodinnou ctí a snahou o zachování majetku.

Po marné vzpouře proti nespravedlivému procesu proti své rodině skončí Brasidias jako otrok v gladiátorské škole Flavia Longina v Ravenně.  Představoval si, že otroctví bude strašné, ale je horší, než si dokázal představit. Služba v armádě byla mnohdy tvrdá, ale přetrvával v ní alespoň základní respekt. Nyní mají jako otroci cenu pouze toho, kolik na nich jejich majitel dokáže vydělat.

Brasidias se zařekl, že v aréně bojovat nebude, ale Longinus znal způsoby, jak donutit i vzpurnější otroky. Jediné, co si Brasidias dokázal vybojovat, byla skutečnost, že mu nebylo vypáleno otrocké znamení žhavým železem. S pomocí pragmatické otrokyně Ziaky, která má na starosti správu domu, začíná chápat, že drobných ústupků se dá dosáhnout jednáním a nabízením alternativ. Ani tak ale nemá naději, že by se aréně vyhnul.

 

Ve stínu arény

Autorka: Ivana Špičková

Vydalo: nakladatelství Millennium Publishing
Počet stran: 300
Vazba: vázaná
Vydáno: 11/2014
ISBN: 978-80-87998-04-5

Přečtěte si více o knize Ve stínu arény, kterou do soutěže věnovala paní Ivana Špičková.

 

O autorce

Ivana-SpickovaIvana Špičková se narodila v Ostravě, kde také vystudovala Gymnázium Hladnov a pracovala několik let jako knihovnice. Ve studiu pokrčovala v zahraničí, absolvovala Quinnipiac University v Connecticutu, USA, v bakalářském oboru mezinárodní obchod a v magisterském oboru finance. Ve Spojených státech pracovala pro analytickou společnost Veritas a věnovala se studiu historie a psaní. Po návratu do České Republiky začala pracovat ve finančním odvětví a pokračovala v psaní knih. Na kontě má historické tituly jako Slovem a mečem, Ztraceno v písku, Ve stínu arény a nejnovější román Bohové Efesu, což je volné pokračování předchozí knihy Ve stínu arény.
(Zdroj informací a fotografie: oficiální web autorky)

 

Vyhrajte knihu Ve stínu arény

Ponořte se do minulosti, kde v aréně nelítostně bojují gladiátoři na život a na smrt. Jedním z nich by měl být i Brasidias, kterého do gladiátorské školy Flavia Longina v Ravenně přivedl trest za rozsudek vynesený jeho otcem. Jakkoliv byl spravedlivý, odsoudil příbuzného římského konzula, a takové jednání nebude tolerováno. Brasidias je proto podvodem zbaven cti, rodiny, majetku a dostává se do otroctví. Podaří se bývalému vojákovi pomocí jednání a nabízení alternativ vyhnout aréně a zachránit tak nejenom svůj život, ale také očistit jméno rodiny a především mrtvého otce? To si přečtěte v historické knize Ivany Špičkové.

Ve spolupráci s paní Ivanou Špičkovou vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Ve stínu arény vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Ve stínu arény
probíhá od 3. do 16. dubna 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 historické romány Ve stínu arény

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVe stínu arény

Špičková, Ivana

Millennium Publishing, 2014

Zahrajte si o příběh otroka Brasidia - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Anicka59 Anicka59 napsal:

    Moc děkuji za tuto knihu, kterou jsem vyhrála zde v tipovací soutěži. Kniha mně byla dnes zcela v pořádku doručena.

Napsat komentář