Namluvená klasika

Bylo nas pet
Petr Bajza, Čeněk Jirsák, Eda Kemlink či Kristýna zvaná Rampepurda. Že jsou vám tato jména povědomá? Bodejť by ne, jedná se o hrdiny knihy Bylo nás pět, kterou si lze nyní pořídit i jako audioknihu a poslouchat o dobrodružstvích, která parta kluků prožívá.

My hoši, co spolu chodíme, prožíváme všelijaká dobrodružství…
Oblíbené příhody Petra Bajzy i jeho kamarádů Čeňka Jirsáka, Tondy Bejvala, Edy Kemlinka a Pepka Zilvara ve zbrusu nové, vpravdě rošťácké audioknize! Syn majitele koloniálu se smíšeným zbožím na prvorepublikovém maloměstě vypráví o tom, co zažívá se svými čtyřmi kamarády. Mezitím dělá naschvály služce Kristýně (zvané Rampepurda, neboť pochází se vsi Rampuše), dobírá si boubelatého Otakárka Soumara z bohaté, obchodnické rodiny, tropí si legraci ze staromilce pana Fajsta a pokukuje po cukrářovic dceři Evě, za což se mu ostatní kluci smějí. Významnou událostí v Petrově životě je příjezd cirkusu, neboť se musí začít chovat slušně, aby se směl podívat na představení. Pak ale onemocní spálou a během horečnatého blouznění se mu zdá o velkolepé výpravě do Indie.

Neváhejte si poslechnout ukázku, kterou uvolnilo nakladatelství OneHotBook.

Bylo nás pět

Autor: Karel Poláček

Vazba: CD
ISBN: 8594169481159
Doporučená cena: 249 Kč

 

Knihu Bylo nás pět vydalo nakladatelství OneHotBook.

O autorovi

Karel PolacekKarel Poláček patřil do okruhu autorů kolem Lidových novin, se kterými od roku 1922 soustavně spolupracoval. Psal sloupky a fejetony a působil i jako soudní zpravodaj. Roku 1939 z nich musel z rasových důvodů odejít a nesměl publikovat. V roce 1943 nastoupil do transportu do koncentračního tábora v Terezíně, rok poté do Osvětimi, odkud se už nevrátil. Ve svých románech a povídkách odhaluje hloupost a malost českého člověka. Mistrně se mu to podařilo v nedokončeném románovém cyklu, ale hlavně v humoristické knize Bylo nás pět, který napsal těsně před transportem do Terezína. Na maloměsto se v něm dívá očima dítěte, přičemž veškeré dění popisuje i jazykem tehdejších chlapců – tedy kombinací hovorového jazyka, obratů z dobrodružné četby a slohu školních prací. Více o autorovi se dozvíte i našem medailonku.

Interpret

Jan ZadrazilJan Zadražil je absolvent Státní konzervatoře v Praze a působil v řadě pražských i mimopražských divadel (např. Divadlo na Vinohradech, Divadlo Na Fidlovačce, F. X. Šaldy v Liberci, Pod Palmovkou, Jihočeské divadlo, Švandovo divadlo, Ta Fantastika) a dosud hostuje v dalších (Divadlo Company.cz, Veselé skoky, Husa na provázku, Divadlo v Řeznické, Divadlo Viola atd.). Účinkoval rovněž v několika televizních filmech (Nepodepsaný knoflík, Sněžná noc, Bludičky), v seriálech (Manželská tonutí, Zdivočelá země, Rodinná pouta/Velmi křehké vztahy, Přešlapy, Cesty domů) a také v celovečerních snímcích (Vy nám taky, šéfe, Proměny, Zemský ráj to napohled, Labyrint). Hraje též v kapele Moje řeč.

Zdroj informací a fotografií: nakladatelství OneHotBook


Nakladatelství OneHotBook vydává audioknihy současných světových a českých autorů i moderní literární klasiku a osobitou tvorbu pro děti s kompletní profesionální produkcí zahrnující dramaturgii, režii, hudbu, postprodukci a design. Audiokniha v jejich podání není pouhým převyprávěním knihy, ale interpretačním uměním vzniklým ze spolupráce režisérů s pečlivě vybranými herci; zvukovou adaptací, jejíž náladu podkreslují atmosférické zvuky i ruchy a původní skladby vytvořené na míru daného díla.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBylo nás pět (audiokniha)

Poláček, Karel

OneHotBook, 2016

Napsat komentář